Advocatenkantoor spant rechtszaak aan tegen Aurora namens aandeelhouders

Met de rechtszaak willen ze schade verhalen die is veroorzaakt door schendingen van de federale aandelenwetten door gedaagden en om rechtsmiddelen na te streven.

0
aurora cannabis stock aandelen ceo Miguel Martin UFC
- Advertentie -

Advocatenkankoor Pomerantz LLP kondigde vorige week aan in een persbericht dat er een class action-rechtszaak is aangespannen tegen bepaalde functionarissen van Aurora (NYSE: ACB).

Advocatenkantoor gaat namens de aandeelhouders aan de slag tegen Aurora

Met de rechtszaak willen ze schade verhalen die is veroorzaakt door schendingen van de federale aandelenwetten (…)

De class action, ingediend bij de United States District Court voor het District of New Jersey, en ingeschreven onder 20-cv-13819, is namens een groep die bestaat uit alle personen anders dan gedaagden die Aurora aandelen hebben gekocht of anderszins hebben verworven tussen 13 februari 2020 en 4 september 2020. Met de rechtszaak willen ze schade verhalen die is veroorzaakt door schendingen van de federale aandelenwetten door gedaagden en om rechtsmiddelen na te streven onder Secties 10 (b) en 20 (a) van de Securities Exchange Act van 1934 (de “Exchange Act”) en Regel 10b-5 die op grond daarvan zijn uitgevaardigd, tegen Aurora en bepaalde van haar topfunctionarissen.

Aurora heeft zijn hoofdkantoor in Edmonton, Canada. Het bedrijf produceert en distribueert wereldwijd medicinale cannabisproducten. Het is verticaal geïntegreerd en horizontaal gediversifieerd over verschillende segmenten van de waardeketen van cannabis, waaronder engineering en ontwerp van faciliteiten, cannabisteelt, genetisch onderzoek, productie, derivaten, productontwikkeling met hoge toegevoegde waarde, thuiskweek, groothandel en detailhandel.

Hoe heeft het zo ver kunnen komen?

Als reactie op de goedkeuring van het statuut en de overeenkomstige stijging van de recreatieve cannabisindustrie, voltooide Aurora een reeks overnames(…)

In 2018 keurde de Canadese regering de Cannabis Act goed, die het gebruik van recreatieve cannabis legaliseerde en reguleerde. Als reactie op de goedkeuring van het statuut en de overeenkomstige stijging van de recreatieve cannabisindustrie, voltooide Aurora een reeks overnames om de aanwezigheid van het bedrijf uit te breiden en de distributie te vergroten, inclusief de aankoop van alle aandelen door het bedrijf van de Canadese producent van medicinale cannabis MedReleaf voor een totale vergoeding van 3,2 miljard Canadese dollar. Net als veel andere bedrijven in de cannabisindustrie ondervond het bedrijf echter een verscheidenheid aan problemen toen de sector sterk groeide, waaronder onder meer overproductie, vertragingen in de regelgeving en concurrentie van de zwarte markt.

Op 6 februari 2020, kort voor het begin van de Klassenperiode, bracht Aurora een persbericht uit waarin onder meer een ‘bedrijfstransformatieplan’ werd aangekondigd om Aurora financieel beter af te stemmen op de huidige realiteit van de cannabismarkt in Canada terwijl behoud van een duurzaam platform voor groei op lange termijn. In het bijzonder werd in het persbericht geprezen dat het plan “naar verwachting aanzienlijke en onmiddellijke verlagingen zou omvatten van verkoopkosten, algemene en administratieve kosten en kapitaalinvesteringsplannen.”

Wat is de aanklacht?

De klacht beweert dat gedaagden de periode wezenlijk vals en / of misleidend vonden omdat ze de volgende ongunstige feiten met betrekking tot de zaken, activiteiten en vooruitzichten van het bedrijf, die bij de gedaagden bekend waren of door hen roekeloos negeerden, een verkeerde voorstelling van zaken gaven en deze niet openbaar maakten.

In het bijzonder hebben gedaagden valse en / of misleidende verklaringen afgelegd en / of nagelaten om te onthullen dat:

  1. Aurora aanzienlijk te veel had betaald voor eerdere overnames en een verslechtering van bepaalde activa, inclusief haar productiefaciliteiten en inventaris
  2. Het vermeende “bedrijfstransformatieplan” en kostenreset van de Vennootschap hebben de voorgaande problemen niet verlicht
  3. Dienovereenkomstig was het te voorzien dat de Vennootschap aanzienlijke kosten voor goodwill en bijzondere waardeverminderingen zou boeken
  4. Als gevolg daarvan waren de openbare verklaringen van Aurora op alle relevante momenten materieel onjuist en misleidend.

Op 8 september 2020 heeft Aurora een persbericht uitgegeven “waarin een update over haar bedrijfsactiviteiten wordt aangekondigd, samen met bepaalde niet-geauditeerde voorlopige resultaten voor het vierde kwartaal van 2020.” Aurora kondigde onder meer aan dat het bedrijf naar verwachting in het vierde kwartaal van 2020 tot $ 1,8 miljard aan waardeverminderingen op goodwill zou boeken. Het bedrijf kondigde ook aan dat “eerder aangekondigde waardeverminderingen voor vaste activa nu naar verwachting tot $ 90 miljoen zullen bedragen, als gevolg van de rationalisering van de productiefaciliteit en een last van ongeveer $ 140 miljoen in de boekwaarde van bepaalde voorraden, voornamelijk bijsnijden, om de aanwezige voorraad af te stemmen op de verwachtingen voor de vraag op korte termijn.”