Kamala Harris in VP debat: wij zullen cannabis decriminaliseren

Ze beloofde ook dat hun regering maatregelen zou nemen om de politie op te sporen die misbruik maakt van hun posities en om privégevangenissen en contante borgtocht te verbieden.

0
- Advertentie -

Het zal je niet ontgaan zijn. Afgelopen nacht debateerde Joe Biden zijn keuze voor Vice President Kamala Harris met Vice President Mike Pence. Daarin werd ook gesproken over drugsbeleid. Kamala Harris zei onder andere dat als zij verkozen zullen worden, ze cannabis zullen decriminaliseren en de strafbladen van mensen voor cannabis delicten zullen wissen. Het debat is hierboven terug te zien. Over cannabis gaat het rond 1:22:44.

Mike Pence valt Kamala Harris aan, zonder zelf met een oplossing te komen

Ze beloofde ook dat hun regering maatregelen zou nemen om de politie op te sporen die misbruik maakt van hun posities en om privégevangenissen en contante borgtocht te verbieden.

Mike Pence viel haar hier dan ook op aan in het debat, zonder zelf met oplossingen te komen met wat zij gaan doen mochten ze herkozen worden

Maar zoals we eerder al berichtten, zitten er wel een paar haken en ogen aan de geschiedenis van Kamal Harris op dit gebied. Mike Pence viel haar hier dan ook op aan in het debat, zonder zelf met oplossingen te komen met wat zij gaan doen mochten ze herkozen worden.

“Toen u zich bevond toen u [officier van justitie] in San Francisco was, toen u het ambt verliet, hadden Afro-Amerikanen 19 keer meer kans om vervolgd te worden voor kleine drugsdelicten dan blanken en Hispanics,” zei hij in het debat. “Toen u procureur-generaal van Californië was, meldde u vaker de onevenredige opsluiting van zwarten in Californië. Je hebt niets gedaan aan de hervorming van het strafrecht in Californië. ”

De vicepresident beweerde ook dat zijn democratische tegenstander “geen vinger uitstak om door te geven” de hervormingswetgeving van het strafrecht die door president Donald Trump in de wet is ondertekend.

Waarom is dit belangrijk?

Nou het is zeker belangrijk om meerdere redenen. Zou er inderdaad een Democratische regering komen die cannabis van de Schedule 1 haalt, kan dat beteken dat ze niet alleen legaliseren, maar ook dat banken wat meer open staan voor de cannabisindustrie.

Momenteel, of je nu zaken doet als cannabis bedrijf in Europa of ergens anders met een bank, zal die bank vrijwel altijd connecties hebben met een Amerikaanse bank. Daardoor zal de bank geen zaken met je doen, omdat het niet mag volgens de Amerikaanse wet.

En het zou natuurlijk een flink signaal zijn van het land wat met de War on Drugs begon, om er gedeeltelijk mee te stoppen. Het zou onvermijdelijk ervoor zorgen dat andere landen zullen volgen.