Vermont legaliseert als elfde staat in VS cannabis verkoop

De nieuwe wet trad in werking op 1 oktober 2020, maar de toezichthouders zullen echter pas in het voorjaar van 2022 beginnen met het verlenen van licenties voor cannabisgerelateerde bedrijven en activiteiten.

0
Vermont legaliseert cannabis verkoop
- Advertentie -

De Republikeinse gouverneur van Vermont Phil Scott kondigde gisteren aan dat hij zou toestaan ​​dat wetgeving, Senaatswet 54, wet wordt die regels en voorschriften vaststelt die toezicht houdt op de commerciële productie en detailhandel van cannabis aan volwassenen. De maatregel wordt zonder handtekening van de gouverneur wet.

Vermont nu elfde staat dat cannabis verkoop heeft gelegaliseerd

Wetgevers in Vermont hebben het bezit en de teelt van kleine hoeveelheden cannabis door volwassenen in 2018 al gelegaliseerd, maar die wet legaliseerde geen commerciële activiteiten met betrekking tot de productie of verkoop van cannabis. Tien staten reguleren momenteel de verkoop van cannabis voor volwassenen.

“(…)tot op heden was Vermont de enige uitzondering”

Carly Wolf, coördinator van het staatsbeleid van NORML, zei: “Tien van de elf staten die het bezit van cannabis voor volwassenen hebben gelegaliseerd, hebben ook wijselijk de cannabismarkt gereguleerd; tot op heden was Vermont de enige uitzondering.”

“Deze alomvattende wetgeving werd gedurende een periode van enkele maanden besproken en gewijzigd door leden van beide kamers en wordt gesteund door een meerderheid van de kiezers in Vermont. Senaatswet 54 biedt een kans om met gezond verstand de markt voor cannabis voor volwassenen te controleren, die momenteel niet gereguleerd, zonder vergunning en onbelast is. Hoewel de wet, zoals geschreven, niet perfect is, zijn we ervan overtuigd dat wetgevers deze voorgestelde regels en voorschriften verder zullen blijven aanpassen op een manier die zowel prioriteit geeft aan openbare veiligheid als aan de behoeften van ondernemers die deze ruimte willen betreden. Dit is een overwinning voor degenen die de illegale markt willen verstoren en verder willen gaan met een bovengrondse, gereguleerde cannabismarkt.”

Beperkingen op sterkte wiet en concentraten

De sterkte van van de wiet wordt beperkt tot 30 procent THC, terwijl concentraten beperkt blijven tot niet meer dan 60 procent THC

Senaatswet 54 stelt regels en belastingtarieven vast voor de gelicentieerde commerciële productie en verkoop van cannabis en cannabisproducten aan volwassenen. Volgens het plan zouden retailproducten onderworpen zijn aan een accijns van 14 procent, naast de algemene omzetbelasting van zes procent van de staat. De sterkte van van de wiet wordt beperkt tot 30 procent THC, terwijl concentraten beperkt blijven tot niet meer dan 60 procent THC. Dat is geen goed teken, alhoewel wiet niet boven de 30% THC uit kan komen. Maar concentraten kunnen wel boven die 60% uit komen.

Producten kunnen niet worden verpakt op een manier die kinderen aantrekkelijk lijkt. Voorafgaand aan de exploitatie van een gelicentieerde cannabisfaciliteit, moet een gemeente stemmen voor het toestaan ​​van commerciële activiteiten in hun omgeving.

De nieuwe wet trad in werking op 1 oktober 2020, maar de toezichthouders zullen echter pas in het voorjaar van 2022 beginnen met het verlenen van licenties voor cannabisgerelateerde bedrijven en activiteiten.

Ook wet ondertekent die cannabis veroordelingen schrapt

De maatregel zal naar verwachting resulteren in de schrapping van het strafregister van meer dan 10.000 mensen

Er werd ook gemeld dat de gouverneur gisteren een aparte wetgeving heeft ondertekend, Senaatswet 234, die de automatische herziening en schrapping van veroordelingen op laag niveau vergemakkelijkt. Die wet treedt in werking op 1 januari 2021.

De maatregel zal naar verwachting resulteren in de schrapping van het strafregister van meer dan 10.000 mensen die zijn veroordeeld voor het bezit van twee ons of minder marihuana. Afzonderlijke bepalingen in het wetsvoorstel verlagen de straffen voor overtredingen met betrekking tot het bezit van meer dan één ounce maar minder dan twee ons cannabis en / of de teelt van drie planten tot een civiele boete.