21 bezwaren tegen verhuizing coffeeshop De Bengel in Wageningen

De verhuizing van coffeeshop de Bengel in Wageningen speelt al sinds 2004, maar de ondernemer blijft desondanks positief.

0
coffeeshops jan van piekeren column werken in de coffeeshops tijdens de corona crisis afhaal horeca gedeelte open dicht coffeeshop roermond Coffeeshop van het Jaar
- Advertentie -

Er zijn 21 bezwaren ingediend tegen de verhuizing van coffeeshop de Bengel aan de Sportstraat in Wageningen naar waar een leegstaande snackbar staat in de Gerdesstraat, midden in een woonwijk, bericht De Gelderlander. Maar de ondernemer blijft desondanks positief.

Verhuizing coffeeshop de Bengel in Wageningen speelt al sinds 2004

De verhuizing zou al spelen sinds 2004, maar dat het nog steeds niet tot zo ver is gekomen zegt genoeg over hoe moeilijk het is om een geschikte locatie voor een coffeeshop te vinden.

definitieve besluit moet van de nieuwe burgemeester komen

Coffeeshop De Bengel bestaat overigens al sinds 1995, maar verhuist dus mogelijk naar de nieuwe locatie.

Die leegstaande snackbar werd destijds al als een geschikte locatie aangemerkt door de vorige burgemeester, maar het definitieve besluit moet van de nieuwe burgemeester komen.

Verder moet er ook een bouwvergunning moeten worden goedgekeurd, waarbij één woning boven de begane grond moet komen, zodat er verbouwd kan worden.

Protesten tegen komst coffeeshop niet nieuw

De protesten tegen de komst van een coffeeshop zijn helaas niet nieuw. Verhuizen is dan ook een hele klus. Dat blijkt ook wel uit voorbeelden uit Den Haag, Schiedam, Amsterdam en Rotterdam om maar wat voorbeelden te noemen.