Verplaatsingspilot coffeeshops in Rotterdam nog geen succes

Enkele locaties die de gemeente op het oog had waar coffeeshops naar zouden kunnen verhuizen, zijn al afgevallen 'vanwege bijvoorbeeld de te verwachte impact voor de omgeving'.

0
coffeeshops jan van piekeren column werken in de coffeeshops tijdens de corona crisis afhaal horeca gedeelte open dicht coffeeshop roermond Coffeeshop van het Jaar
- Advertentie -

Net zoals in wel meer steden, speelt ook in Rotterdam een lopende verplaatsingspilot van coffeeshops. Het doel ervan is om coffeeshops in woonwijken te verplaatsen naar winkelstraten en randen van de stad, maar tot dusver loopt het stroef met de pilot bericht Dagblad010.

Verhuizing coffeeshops in Rotterdam loopt stroef

Enkele locaties die de gemeente op het oog had waar coffeeshops naar zouden kunnen verhuizen, zijn al afgevallen ‘vanwege bijvoorbeeld de te verwachte impact voor de omgeving’ liet burgemeester Aboutaleb weten volgens Dagblad010. Maar wat hij er mee bedoeld is onbekend, alhoewel we wel kunnen gissen. In het ‘Verkenning verplaatsingsmogelijkheden coffeeshops’ wordt blijkbaar terughoudend en geheimzinnig gesproken over ‘de ingewikkeldheid van het traject.’

“We zijn niet tegen coffeeshops, maar wel zover mogelijk van de ouderen vandaan”

Aboutaleb zou pas in het derde kwartaal van 2022 (? in het artikel van Dagblad010 staat 2020, mogelijk bedoelen ze 2022) duidelijkheid scheppen.

De fractieleider van 50Plus, Ellen Verkoelen, vraagt zich dan ook af waarom het zo ingewikkeld is: “We zijn niet tegen coffeeshops, maar wel zover mogelijk van de ouderen vandaan.”

Verhuizing coffeeshops is nu eenmaal moeilijk, waar dan ook in het land

Dat het verhuizen van coffeeshops moeilijk is, blijkt dan ook wel uit de berichtgeving uit bijvoorbeeld Den Haag. Wel verplaatste de gemeente Amsterdam dit jaar succesvol een van de Best Friends coffeeshops. Het CDA maakte daarnaast bekend dit jaar dat het graag alle coffeeshops uit het straatbeeld ziet verdwijnen.