Best Friends verhuist als onderdeel van pilot ‘Verplaatsing Coffeeshops’

Cannacenter Best Friends Zuidoost afhaalcoffeeshop is deze week geopend op de Hettenheuvelweg in Amsterdam als onderdeel van de pilot 'Verplaatsing Coffeeshops'.

0
coffeeshoptoerisme rijvaardigheid cbd thc speekseltest ict-problemen wietexperiment wietproef
- Advertentie -

Eerder deze week maakte de lokale Amsterdamse nieuwszender AT5 bekend dat een van de Best Friends coffeeshops, die in de Huidenstraat zat in het centrum, succesvol is verhuist naar Amsterdam Zuidoost als onderdeel van de pilot ‘Verplaatsing Coffeeshops’. Het gaat om een zogenaamde ‘afhaalcoffeeshop’ waar bezoekers niet hun zojuist aangeschafte producten kunnen proberen en het elders moeten zoeken.

Cannacenter Best Friends Zuidoost afhaalcoffeeshop geopend op de Hettenheuvelweg in Amsterdam

De Best Friends coffeeshop is omgedoopt tot Cannacenter Best Friends Zuidoost en is nu te vinden op de Hettenheuvelweg 35, 1101 BM, Amsterdam. De locatie is goed bereikbaar per auto en was al een horecabestemming, waardoor de locatie werd aangewezen als de ideale plek voor het vestigen van de afhaalcoffeeshop.

Met de pilot wil de gemeente Amsterdam iets doen aan de concentratie van coffeeshops in het centrum

Door middel van de pilot wil de gemeente Amsterdam onderzoeken of het mogelijk is om iets te doen aan de concentratie van coffeeshops in het centrum van Amsterdam. Daarbij wordt ook gekeken naar nieuwe concepten, zoals in dit geval een afhaalcoffeeshop.

De gemeente gaat nu aankijken hoe het bevalt over een periode van twee jaar, waarna de gemeente zal bepalen of de coffeeshop mag blijven zitten op deze plek. Daarvoor zal gekeken worden naar eventuele overlast en gesprekken met de buurt.

Maar er wordt ook verwacht dat de coffeeshop overlast van de straathandel in Zuidoost zal oplossen. “Het idee is dat men de softdrugs hier koopt, en vervolgens elders/thuis nuttigt. Daarom wordt verwacht dat klanten veelal met de auto komen. Om die reden wordt er voorzien in 22 parkeerplekken,” zei de gemeente eerder.