Snoop Dogg’s Casa Verde investeert $3,5 miljoen in Duitse Sanity Group

Na Mario Götze investeert nu ook Casa Verde van mede-oprichter Snoop Dogg in de Berlijnse start-up Sanity Group.

0
Duitsland legalisering cannabis monopoly medicinale cannabis cansativa aphria Baden-Württemberg Groenen CDU
- Advertentie -

De in Berlijn gevestigde cannabis start-up Sanity Group kondigde vorige week aan in een persbericht dat het een vervolginvestering van $ 3,5 miljoen van Casa Verde Capital heeft afgesloten, wat een tweede afsluiting van de Series A-financieringsronde van $ 45 miljoen van het bedrijf betekent. Dit brengt de totale fondsen die door Sanity Group zijn opgehaald tot nu toe op $ 76,5 miljoen, het hoogste financieringsniveau dat door een Europese cannabis start-up is bereikt. Het is ook de eerste investering van Casa Verde in Duitsland, de grootste en meest winstgevende markt voor medicinale cannabis in Europa.

Na Mario Götze investeert ook Snoop Dogg’s Casa Verde in Sanity Group

“We zijn er trots op Casa Verde als onze nieuwste aandeelhouder te verwelkomen en we zijn verheugd om de steun te hebben van het vooraanstaande venture-bedrijf van de cannabisindustrie. De toewijding van Casa Verde aan Sanity Group en aan Duitsland bevestigt verder dat we op de goede strategische weg zijn. is ook een bewijs van groeiend momentum op de Europese markt naarmate meer landen overstappen om proefprojecten te starten om de toegang tot medicinale cannabisprogramma’s te legaliseren en te verbeteren”, zei Finn Hänsel in het persbericht, oprichter en algemeen directeur van Sanity Group.

“(…)verheugd om te profiteren van de enorme expertise en ervaring van Casa Verde op de Amerikaanse cannabismarkt(…)”

Fabian Friede, die in 2018 samen met Hänsel het bedrijf oprichtte, voegde hieraan toe: “We zijn verheugd om te profiteren van de enorme expertise en ervaring van Casa Verde op de Amerikaanse cannabismarkt. Yoni Meyer en Karan Wadhera zijn een cruciaal onderdeel van onze reis geweest sinds de aankondiging van onze investeringsronde twee jaar geleden. We zijn nu verheugd om onze samenwerking met hen officieel uit te breiden via het directe belang van Casa Verde in ons bedrijf.”

Sanity Group zal de extra investering gebruiken om onderzoek naar medicinale cannabis vooruit te helpen en haar eigen activiteiten uit te breiden, inclusief de ontwikkeling en distributie van medicinale cannabis en afgewerkte medicinale producten, evenals de divisie consumentengezondheid via de merken VAAY en This Place.

“We hebben het groeitraject van Sanity Group de afgelopen twee jaar nauwlettend gevolgd. Het leiderschap, de staat van dienst en de visie van het bedrijf hebben het duidelijk op de goede weg gezet om een ​​toonaangevend Europees cannabismerk te worden”, zei Yoni Meyer in het persbericht, partner bij Casa Verde.

Casa Verde sluit zich aan bij de opmerkelijke investeerdersgemeenschap van Sanity Group, waaronder het Zwitserse VC Redalpine, het Duitse HV Capital, Calyx, SevenVentures, Bitburger Ventures en prominente business angels zoals Black Eyed Peas-frontman Will.i.am, Hollywood-actrice Alyssa Milano, muziekproducent Scooter Braun en de Duitse voetballer van PSV Mario Götze.

In oktober investeerde Casa Verde ook al in AceCann, dat medicinale cannabis in Portugal produceert.