Cannamax in volgende fase voor locatie in gemeente Lingewaard

De wietexperiment teler Cannamax is weer een stapje dichterbij de aankoop van het perceel in de gemeente Lingewaard in Gelderland.

0
aanmelding wietproef wietexperiment experiment gesloten coffeeshopketen assortiment jef martens analyse wietproef loting project c
- Advertentie -

Gisteren maakte De Gelderlander bekend dat een van de ingelote en bevestigde wietexperiment telers, Cannamax, in een volgende fase is beland in de onderhandelingen met de gemeente Lingewaard in de provincie Gelderland over hun vestiging in de gemeente. Eerder was er nog geen officieel akkoord bereikt.

Cannamax weer een stapje dichterbij de aankoop van het perceel in de gemeente Lingewaard

Nadat vorige week een update kwam vanuit een bericht van de overheid en een brief van Grapperhaus, zou ook de burgemeester van de gemeente Lingewaard (en andere burgemeesters?) zijn bijgepraat over de stand van zaken van het experiment gesloten coffeeshopketen. Het is nu aan Cannamax om het perceel aan te kopen en aan de gemeente Lingewaard om de bijbehorende procedures te doorlopen.

Eerder werd de aanstaande teler namelijk teruggefloten door de gemeente

Ondanks de nog niet aangekochte locatie, behoort Cannamax toch al tot een van de ingelote telers. Eerder werd de aanstaande teler namelijk teruggefloten door de gemeente omdat het beoogde perceel nog niet was aangekocht.

Het zou gaan overigens om een perceel van 120 bij 270 meter (zo’n 32400 vierkante meter), waar ze naast de wiet ook bepaalde delen hebben aangewezen voor het produceren van hasj. Evenals ruimte voor het onderhouden van de moederplanten.

De locatie is gelegen op het bedrijven- en tuinbouwgebied Next Garden, halverwege Bemmel en Huissen. Daar hebben ze aansluiting en toegang tot CO2 en een warmtenet als hulp bij de kweek. Evenals een biovergistingsinstallatie voor het afval. Verder schreef De Gelderlander al eens eerder dat het een samenwerking is tussen vijf bedrijven, namelijk een ‘bloemenkwekerij in het Westlandse De Lier en nog vier bedrijven in de regio’s Rotterdam, Den Haag en Amsterdam in de sfeer van financiering en beveiliging’.

Eerder onderzoek van cannabisindustrie.nl leverde op dat het een orchideeën kwekerij is.

Het lijkt er op dat deze partij kweekervaring heeft met een bepaalde luchtvochtigheid en een juiste waterbalans voor orchideeën, wat ook voor de kweek van cannabis belangrijk is. Dat is een trend die we in het buitenland vaker hebben gezien, waarbij cannabis bedrijven in zee gaan met orchideeën kwekers.