Republikeinse partij gaat met eigen cannabis legalisatie voorstel komen

De verwachting is dat later deze maand de Republikeinse partij de States Reform Act zal introduceren om cannabis te legaliseren in de VS.

0
acreage holdings
- Advertentie -

Republikeinse leden van het Huis van Afgevaardigden gaan binnenkort zelf met een wetsvoorstel komen om cannabis te legaliseren en te reguleren maakte afgelopen vrijdag Marijuana Moment bekend. Het wetsvoorstel komt als een alternatief voor de wetsvoorstellen van de Democraten.

Update, 16 november: Republikeins cannabis legalisatie voorstel geïntroduceerd in VS

Update, maandag 15 november: het wetsvoorstel is zojuist officieel bekend gemaakt. Bekijk hier de persconferentie.

Update, 11 november: de States Reform Act zal maandag publiekelijk worden gemaakt.

Republikeinse States Reform Act om cannabis te legaliseren in de VS in de maak

Het wetsvoorstel getiteld States Reform Act gaat momenteel rond onder politici voor feedback en de definitieve versie zou later deze maand worden geïntroduceerd. Dat terwijl de Democraten eerder de Marijuana Opportunity, Reinvestment and Expungement (MORE Act) goedkeurden. In mei is het geherintroduceerd in het Huis van Afgevaardigden met een aantal aanpassingen.

Reden voor de herintroductie was overigens dat elk congres twee jaar zit, waarna er weer verkiezingen zijn. In een nieuw congres begint het wetgevingsproces daardoor opnieuw, vanaf het begin. Het huidige congres zit van januari 2021 tot december 2022.

Daarnaast zijn in de Senaat de Democraten ook bezig met een wetsvoorstel, de Cannabis Administration and Opportunity Act.

Onderdeel van het wetsvoorstel van de Republikeinen is het volgende:

 • Cannabis zou federaal anders worden ingedeeld en behandeld op een manier die vergelijkbaar is met alcohol.
 • Op de verkoop van cannabis zou 3,75 procent accijns worden geheven. De inkomsten zouden subsidieprogramma’s ondersteunen voor terugkeer in de gemeenschap, wetshandhaving en steun voor Small Business Administration (SBA) voor bedrijven met een nieuwe vergunning.
 • Het Alcohol and Tobacco Tax and Trade Bureau (TTB) van het ministerie van Financiën zou de belangrijkste regelgever zijn voor cannabis met betrekking tot de handel tussen staten.
 • De Food and Drug Administration (FDA) zou beperkt zijn in haar regelgevende autoriteit, met de bedoeling dat ze niet meer controle zou hebben over cannabis dan over alcohol, behalve als het gaat om medicinale cannabis. Het agentschap zou portiegroottes kunnen voorschrijven, aangewezen staats-medicinale cannabisproducten certificeren en geneesmiddelen die zijn afgeleid van cannabis goedkeuren en reguleren, maar kan het gebruik van cannabis of zijn derivaten niet verbieden in niet-medicamenteuze toepassingen, zoals in aangewezen staats-medische cannabisproducten, voedingssupplementen, voedingsmiddelen, dranken, niet-medicamenteuze topicals of cosmetica.
 • Rauwe cannabis zou worden beschouwd als een landbouwproduct dat wordt gereguleerd door het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA).
 • De wetgeving zou bestaande cannabisexploitanten met staatsvergunning in de federale regeling brengen om blijvende toegang voor patiënten te garanderen en deelname aan de legale markt te stimuleren.
 • Aangezien federale agentschappen werken aan het uitvaardigen van regels, zouden er bepalingen komen om patiënten en cannabisbedrijven te beschermen die handelen in overeenstemming met de bestaande staatswetten.
 • Mensen met bepaalde federale cannabisovertredingen die niet-gewelddadig waren, zouden in aanmerking komen voor het schrappen van strafbladen.
 • Om gebruik door jongeren te voorkomen, zou er een verplichte leeftijdsgrens van 21 jaar komen voor recreatieve cannabis, en het wetsvoorstel schrijft ook bepaalde beperkingen voor op zaken als reclame.
 • SBA zou cannabisbedrijven op dezelfde manier moeten behandelen als andere gereguleerde markten, zoals bijvoorbeeld voor alcoholbedrijven.
 • De maatregel bepaalt ook dat veteranen bij federale aanwervingen niet mogen worden gediscrimineerd vanwege cannabisgebruik, en artsen van het Amerikaanse Department of Veterans Affairs (VA) zouden specifiek gemachtigd zijn om aanbevelingen te doen voor medicinale cannabis voor veteranen.
 • Federale agentschappen kunnen doorgaan met het testen van drugs op cannabis.
 • Het Bureau of Labor Statistics (BLS) zou een rapport moeten uitbrengen aan het Congres over de cannabisindustrie.