Medicinale cannabis nog dit jaar te koop in apotheken in Griekenland

Medicinale cannabis zal nog dit jaar te koop zijn in apotheken in Griekenland, ook voor buitenlanders met een recept van een dokter.

0
Griekenland medicinale cannabis export
- Advertentie -

Griekenland verwacht enorme investeringen in de productie van medicinale cannabis waarvan de regering hoopt dat ze jaarlijks 1,5 miljard euro ($ 1,67 miljard) aan de staatsinkomsten zullen opleveren, zei minister voor Ontwikkeling en Investeringen Adonis Georgiadis vorige maand tegen Greek Reporter.

Medicinale cannabis nog dit jaar te koop in apotheken in Griekenland, ook voor buitenlanders met een recept

In een exclusief gesprek met Greek Reporter maakte Georgiadis bekend dat medicinale cannabis vanaf 2022 in Griekenland zou worden geproduceerd en verkocht: “Het doel is dat Griekenland het Europese topland wordt in de productie van medicinale cannabis. De Griekse omgeving is vriendelijk voor deze specifieke plant en we denken dat we een natuurlijk voordeel zullen hebben”, vertelde Georgiadis aan Greek Reporter.

“Het doel is dat Griekenland het Europese topland wordt in de productie van medicinale cannabis(…)”

Georgiadis zei dat een grote investering door Τikun Εurope in de buurt van de stad Korinthe al is voltooid en dat er nog twee investeringen van bedrijven in het VK en Canada op stapel staan voor de productie van medicinale cannabis in Macedonië en Patra.

De Griekse minister onthulde daarnaast ook verrassend aan Greek Reporter dat buitenlanders ook medicinale cannabis in Griekenland kunnen gebruiken en dat ze het via apotheken mogen kopen met “als enige voorwaarde dat ze een recept van hun arts hebben”.

Griekenland versoepelde vorig jaar regels omtrent medicinale cannabis

Griekenland gaf begin vorig jaar al aan dat het de regels omtrent medicinale cannabis wilde versoepelen. Niet lang daarna nam het Griekse parlement wetgeving aan die de productie en verkoop van medicinale cannabis beter zou regelen dan de wetgeving voorheen. Ook liet rond die periode het Amerikaanse Kaya Holdings zijn activiteiten in Griekenland had uitgebreid door 50% te verwerven van een medicinale cannabis project.