Rapport: Cannabis is Amerika’s vijfde meest waardevolle gewas

Het eerste Amerikaanse landbouwrapport over cannabis op nationaal niveau stelt vast dat legale cannabis meer dan 13.042 Amerikaanse boerderijen ondersteunt en nu meer waard is dan katoen.

0
Rapport: Cannabis is Amerika's vijfde meest waardevolle gewas leafly
Via Leafly
- Advertentie -

Leafly (NASDAQ:LFLY) bracht eind vorig jaar zijn inaugurele Cannabis Harvest Report uit – de eerste blik op gegevens, inzichten en projecties over cannabisgewassen in de 11 staten waar Amerikanen momenteel zowel cannabis voor volwassenen als medicinale cannabis kunnen kopen.

Cannabis inmiddels vijfde meest waardevolle gewas van de Verenigde Staten

In samenwerking met Whitney Economics verzamelde en analyseerde het onderzoeksteam van Leafly gewasgegevens uit de 11 staten met legale markten voor gebruik door volwassenen en medicinale cannabis en ontdekte dat cannabis een belangrijk landbouwproduct is geworden dat duizenden Amerikaanse boeren en boerengemeenschappen ondersteunt. Leafly ontdekte dat cannabisgewassen in staten voor volwassen gebruik nu in totaal 13.042 vergunde boerderijen ondersteunen. Op jaarbasis oogsten die telers 2.278 ton cannabis. Dat is genoeg cannabis om meer dan 2 miljard joints te draaien, of 57 olympische zwembaden te vullen.

Dat maakt cannabis het vijfde meest waardevolle gewas in de Verenigde Staten. Met een groothandelsoogstwaarde van $ 6,2 miljard, scoort de Amerikaanse cannabisoogst boven katoen en onder tarwe, op basis van gegevens van het Amerikaanse ministerie van landbouw voor 2020.

Belangrijkste bevindingen uit het Leafly Cannabis Harvest Report:

  • In de 11 Amerikaanse staten die legaal voor volwassenen zijn, ondersteunt cannabis 13.042 vergunde boerderijen die jaarlijks 2.278 ton cannabis oogsten, of meer dan 5 miljoen pond wiet.
  • In de 11 Amerikaanse staten die markten voor volwassen gebruik en medicinale cannabis exploiteren, brengt de groothandel in cannabis jaarlijks $ 6,2 miljard op, waarmee het wordt gerangschikt als het vijfde meest waardevolle gewas in de Verenigde Staten. Alleen maïs, sojabonen, hooi en tarwe brengen meer geld op voor Amerikaanse boeren.
  • In elk van de 11 staten met winkels voor volwassenen, staat cannabis niet lager dan de vijfde wat betreft de waarde van landbouwgewassen, vaak binnen twee jaar na de opening van de eerste winkel.
  • Legale cannabis is het meest waardevolle landbouwgewas in Alaska, Colorado, Massachusetts, Nevada en Oregon, maar blijft volledig ongeteld en genegeerd door staatslandbouwambtenaren.
  • In Alaska is de cannabisoogst van de staat meer dan twee keer zoveel waard als alle andere landbouwproducten samen.

“Amerika’s groothandel in cannabisgewas voor volwassenen leverde vorig jaar een verbijsterende $ 6,175 miljard op voor boeren(…)”

“Het Leafly Cannabis Harvest Report is een ongekende nationale weergave van cannabis als gewas – en wat we ontdekten was verbazingwekkend”, zei David Downs, de hoofdauteur van het rapport en Leafly’s California Bureau Chief, in het persbericht. “Amerika’s groothandel in cannabisgewas voor volwassenen leverde vorig jaar een verbijsterende $ 6,175 miljard op voor boeren, waarmee het werd gerangschikt als het vijfde meest waardevolle gewas in de Verenigde Staten. Maar vanwege het federale verbod behandelt Amerika cannabisboeren niet als boeren. Ze zijn onderworpen aan meer staats- en federale belastingen, voorschriften en stigmatisering dan enig ander type boer. Deze barrières hebben het meest pijn aan kleine boeren. Deze plant helpt bij het genereren van rijkdom, werkgelegenheid en gemeenschapsinvesteringen in het hele land, en onze wetgevers moeten de kansen erkennen die cannabis voor Amerikanen biedt – vandaag.”

Leafly verzamelt sinds 2015 gegevens over de werkgelegenheid en verkoop van cannabis met zijn jaarlijkse banenrapport, waarmee een cruciale informatiekloof wordt opgevuld die is ontstaan ​​door een gebrek aan gegevensverzameling door het Amerikaanse ministerie van arbeid, dat vanwege het federale verbod geen cannabisbanen meetelt. Evenzo weigert het Amerikaanse ministerie van landbouw verantwoording af te leggen over cannabisgewassen en sluit het cannabisboeren uit van al zijn programma’s, vanwege de verouderde status van cannabis als federaal Schedule I-medicijn.

Om het Cannabis Harvest Report 2021 aan te vullen en diepgang te geven, interviewde Leafly meer dan 20 boeren in legale staten in het hele land. Ze geven een menselijke stem aan het verhaal in de data.

“Vooral zwarte mensen hebben de effecten van schadelijk cannabisbeleid al veel te lang onevenredig gevoeld”

“Mijn bedrijf LOWD is een van de belangrijkste kweekactiviteiten van Oregon geworden, wat aantoont dat cannabis helpt om generaties rijkdom en kansen voor iedereen op te bouwen”, zei Jesce Horton, een professionele cannabiskweker die de oprichter en CEO is van Love Our Weed Daily (LOWD), in het persbericht.

“Vooral zwarte mensen hebben de effecten van schadelijk cannabisbeleid al veel te lang onevenredig gevoeld”, voegde Horton eraan toe. “Het maakt me enorm trots om deze plant te cultiveren en te laten groeien en in plaats daarvan te laten zien hoe het kan helpen om onze gemeenschappen te genezen en welvaart te brengen.”

Methodologie

Het onderzoeksteam van Leafly, in samenwerking met Whitney Economics, onderzocht de 11 staten waar momenteel gebruik van cannabis voor volwassenen en medicinale cannabis te koop is. We telden alleen officieel door de staat vergunde cannabisplantages. Leafly volgde de benadering van de USDA door de productiebedragen voor de meest recente rapportageperiode van 12 maanden in elke staat vast te stellen en die productie te vermenigvuldigen met groothandelsprijzen in elke staat om tot de waarde van het gewas te komen. Meer informatie over onze methodiek vindt u op pagina 15 van het rapport.

De cannabisindustrie in de Verenigde Staten genereerde daarnaast alleen al in 2021 voor $3,7 miljard aan belastinginkomsten voor de individuele staten bij elkaar opgeteld. En Leafly berekende dat de cannabisindustrie in de VS goed is voor meer dan 428.000 voltijd banen sinds begin dit jaar.