Leafly aandelen sinds vandaag op de NASDAQ onder ticker LFLY

Vandaag is de beursgang van Leafly naar de NASDAQ een feit. Aandelen van het bedrijf zullen verhandelen onder ticker 'LFLY'.

0
Leafly NASDAQ
Via PR Newswire
- Advertentie -

Het zat er al een tijdje aan te komen maar vandaag is de beursgang van Leafly naar de NASDAQ een feit. Aandelen van het bedrijf zullen later vandaag te koop zijn en verhandelen onder ticker ‘LFLY’.

Wat is Leafly?

Leafly is voor veel mensen, ook aan deze kant van de oceaan, de go-to website om cannabis soortjes op te zoeken. Immers zoek je op specifieke soortjes heb je grote kans dat Leafly als bovenste staat in de zoekmachine.

In verschillende staten in de VS met gelegaliseerde cannabis, en Canada, kunnen cannabis consumenten daarnaast ook direct producten bestellen die dan weer aan de deur kunnen worden geleverd.

Verder biedt het ondernemers juist ruimte aan om hun zaak te adverteren en daarmee hun producten bij (potentiële) klanten onder de neus te drukken.

Leafly’s website en app hebben samen zo’n 125 miljoen bezoekers per jaar.

Beursgang in samenwerking met Merida Captial Holdings

Leafly maakte al in augustus bekend dat het een samenwerking met Merida Capital Holdings was aangegaan. Na voltooiing van de beursgang heeft Merida de naam Leafly aangenomen. De transactie waardeert het gecombineerde bedrijf op een ondernemingswaarde van ongeveer $ 385 miljoen en een eigen vermogen van ongeveer $ 532 miljoen, onder voorbehoud van eventuele aflossingen door Merida-aandeelhouders.

“Een beursgenoteerd bedrijf worden is een belangrijke mijlpaal voor het hele Leafly-team(…)”

“Gesteund door substantiële financiering, enorme vooruitgang in de legalisering van cannabis en de rugwind van e-commerce, zijn we meedogenloos gefocust op het investeren in onze technologie, talent en inhoud om onze groeistrategie uit te voeren en waarde te creëren voor alle belanghebbenden”, aldus Yoko Miyashita, Chief Executive Officier van Leafly, in het persbericht. “Een beursgenoteerd bedrijf worden is een belangrijke mijlpaal voor het hele Leafly-team en we danken Merida voor hun voortdurende steun en kijken ernaar uit om met hen en toekomstige aandeelhouders samen te werken om nieuwe hoogten te bereiken.”

Sinds augustus 2020 wordt Leafly geleid door CEO Yoko Miyashita.

Peter Lee, voormalig president van Merida Merger Corp die lid zal blijven van de raad van bestuur van het gecombineerde bedrijf, zei in het persbericht: “Leafly is lange tijd een cruciale hulpbron geweest in het cannabisecosysteem. Met zijn driezijdige marktplaats en ongeëvenaarde content bibliotheek maakt Leafly cannabis begrijpelijk en toegankelijk voor zowel consumenten, retailers als merken, wat zorgt voor een ongelooflijk vliegwieleffect en een enorme merkloyaliteit in het hele land. Nu, met een ervaren managementteam en substantiële financiering, is Leafly klaar om de volgende stap in zijn reis te zetten, en we zijn verheugd om een ​​rol te blijven spelen.”