Leafly gaat naar de NASDAQ via samenwerking met Merida Capital Holdings

Leafly gaat naar de beurs in samenwerking met Merida Capital Holdings en zal op de NASDAQ te vinden zijn onder het tickersymbool LFLY.

0
Leafly NASDAQ
Via PR Newswire
- Advertentie -

Zojuist maakte Leafly bekend in een persbericht dat het naar de beurs gaat, in dit geval de NASDAQ. Dat gaan ze doen in samenwerking met Merida Capital Holdings. Na voltooiing van de voorgestelde transactie zal Merida de naam Leafly aannemen en zal naar verwachting haar gewone aandelen op de NASDAQ worden genoteerd onder het tickersymbool LFLY. De transactie waardeert het gecombineerde bedrijf op een ondernemingswaarde van ongeveer $ 385 miljoen en een eigen vermogen van ongeveer $ 532 miljoen, onder voorbehoud van eventuele aflossingen door Merida-aandeelhouders.

Leafly gaat naar de beurs

Leafly, gevestigd in Seattle, Washington, is een content-first, community-gedreven, driezijdige cannabis marktplaats die ‘s werelds grootste cannabispubliek aantrekt. Via haar website en mobiele app stelt Leafly een zeer betrokken publiek van meer dan 125 miljoen jaarlijkse bezoekers in staat om cannabisproducten van erkende retailers te begrijpen, te selecteren en te reserveren.

Leafly biedt een op abonnementen gebaseerd platform voor meer dan 7.800 merken en 4.600 betalende retailabonnees. Ongeveer 55% van de Noord-Amerikaanse retaillicentiehouders is momenteel geabonneerd op de marktplaats- en advertentieservices. Als een niet-plantaardig platform met toonaangevende merkherkenning, een gebruiksvriendelijke ervaring en een gevestigde positie in de belangrijkste groeimarkten, is Leafly goed gepositioneerd om te profiteren van het versnellen van legalisatietrends en de acceptatie van e-commerce in Noord-Amerika.

Reacties

Yoko Miyashita, Chief Executive Officer van Leafly, zei in het persbericht:

“(…)Consumenten erkennen Leafly als een van de meest vertrouwde merken in cannabis(…)”

“Het afgelopen decennium hebben we ons gericht op het bouwen van een unieke, wettelijk conforme marktplaats met evenveel nadruk op het voorlichten van consumenten en hen in staat stellen cannabisproducten te reserveren bij legale, gerenommeerde leveranciers. Met deze transactie, kijken we uit naar de volgende fase van de reis van ons bedrijf – het creëren van meer gepersonaliseerde consumentenervaringen, het creëren van meer waarde voor onze retailpartners, het versterken van merken op ons platform en het verder opschalen van onze aanwezigheid op lokale markten naarmate de legalisering voortduurt. Consumenten erkennen Leafly als een van de meest vertrouwde merken in cannabis, en we beschouwen dat vertrouwen niet als vanzelfsprekend. We zijn verheugd om samen te werken met het zeer ervaren team van Merida om nog meer waarde te creëren voor onze consumenten, partners en aandeelhouders.”

Peter Lee, President van Merida Merger Corp., merkte op in het persbericht: “Merida Capital is erg enthousiast om betrokken te zijn bij dit transformerende evenement voor Leafly. We hebben uit de eerste hand gezien hoe consumenten reageren op de innovatieve technologie en gepatenteerde inzichten van Leafly. Leafly heeft zich bewezen en duidelijke en haalbare groeiplannen, en we kijken ernaar uit om gebruik te maken van de bewezen staat van dienst van ons team met andere snelgroeiende ondersteunende cannabisbedrijven om hun overgang naar de openbare markt te ondersteunen.”