Leafly: Cannabisindustrie VS goed voor meer dan 428.000 voltijd banen

Volgens Leafly zijn er nu 428.059 voltijdse equivalente banen zijn die worden ondersteund door de legale cannabisindustrie in de VS.

0
Canopy Growth CEO legale cannabis verkoop maine nebraska Amerikaanse verkiezingen cannabis legalisatie amerikaanse congres more act georgia
- Advertentie -

Het cannabis platform Leafly (NASDAQ:LFLY), dat sinds kort ook op de NASDAQ is te vinden, maakte vorige week bekend in een persbericht dat het zijn zesde jaarlijkse banenrapport voor de cannabisindustrie uitgebracht. Uit het rapport (PDF) van dit jaar blijkt dat er nu 428.059 voltijdse equivalente banen zijn die worden ondersteund door de legale cannabisindustrie in de VS.

428.059 banen in de cannabisindustrie in de Verenigde Staten

Uit het onderzoek van Leafly (PDF) blijkt ook dat de 11 Amerikaanse markten voor volwassen gebruik en 27 medische staten samen iets minder dan $ 25 miljard aan cannabisproducten hebben verkocht – meer dan $ 6 miljard meer dan het voorgaande jaar. Vooruitkijkend voorspelt het rapport dat het totale werkgelegenheidspotentieel in een volwassen Amerikaanse legale cannabismarkt ongeveer 1,5 tot 1,75 miljoen werknemers zal bedragen, bijna 4 keer zoveel werknemers als in het rapport van dit jaar.

cannabis nog steeds de machtigste banenschepper in Amerika

Het rapport van dit jaar, opgesteld in samenwerking met Whitney Economics, laat zien dat ondanks de aanhoudende economische en werkgelegenheidsuitdagingen die de Covid-19-pandemie met zich meebrengt, cannabis nog steeds de machtigste banenschepper in Amerika is – en geen enkele andere industrie komt in de buurt. 2021 was het vijfde jaar op rij dat de cannabisindustrie een jaarlijkse banengroei zag van meer dan 27% – met een toename van 33% in cannabisbanen in slechts één jaar. Om dat in perspectief te plaatsen, wordt verwacht dat de werkgelegenheid in zakelijke en financiële beroepen het komende decennium slechts met 8% zal groeien. Met staten als New Mexico, New Jersey, New York en Connecticut die naar verwachting hun eerste cannabiswinkels voor volwassenen binnen de komende 18 maanden zullen openen, wordt verwacht dat de Amerikaanse groei van het scheppen van banen op het gebied van cannabis tot ten minste 2025 zal voortduren.

Er is nog nooit een beter moment geweest om een ​​baan te vinden in de legale cannabisindustrie. Uit het Leafly Jobs Report bleek dat de landelijke verkoop van cannabis in 2021 met 33% is gestegen en dat het investeringskapitaal dat begin 2020 de cannabisruimte ontvluchtte, grotendeels is teruggekeerd, waardoor bedrijven het geld hebben dat nodig is om de loonlijst te verhogen. Eén probleem: niet genoeg sollicitanten. Net als in andere bedrijfstakken hebben cannabisbedrijven in dit tijdperk van het grote ontslag moeite om nieuwe werknemers te vinden. En ze zullen ze snel nodig hebben. Met winkels in New York, New Jersey, New Mexico en Connecticut die binnenkort worden geopend, wordt verwacht dat de vraag naar werknemers – ervaren of niet – alleen maar groter zal worden.

De belangrijkste bevindingen uit het 2022 Leafly Cannabis Jobs Report zijn onder meer:

  • 2021 was het eerste jaar dat het scheppen van banen voor cannabis zes cijfers bereikte. Na 32.700 banen in 2019 en 77.300 banen in 2020, kwamen er in 2021 107.059 nieuwe banen bij.
  • De Verenigde Staten hebben nu drie keer zoveel cannabiswerkers als tandartsen.
  • Er werken meer mensen in de cannabisindustrie dan kappers, kappers en schoonheidsspecialisten bij elkaar.
  • In 2022 wonen drie op de vier Amerikanen in een staat waar cannabis medisch legaal is.
  • Het totale verkoopcijfer voor cannabis dat in het rapport van dit jaar wordt gevonden – $ 25 miljard – vertegenwoordigt slechts ongeveer 25% van de totale potentiële Amerikaanse cannabismarkt.
  • Tegen 2025 wordt voorspeld dat Amerika’s totale jaarlijkse legale cannabisinkomsten dichter bij $ 45 miljard zullen liggen, wat nog steeds minder is dan de helft van de totale potentiële markt.
  • Vorig jaar creëerde de Amerikaanse legale cannabisindustrie elke dag meer dan 280 nieuwe banen. In 2021 werd er elke 2 minuten van de werkdag iemand aangenomen voor een door cannabis ondersteunde baan.

“Leafly is er trots op om de kloof te dichten die is ontstaan ​​door een gebrek aan federale rapportage(…)”

“Sinds 2014, toen de eerste cannabiswinkels voor volwassenen van het land werden geopend, heeft de industrie honderdduizenden nieuwe Amerikaanse banen gecreëerd – en er moeten er nog veel meer worden gecreëerd. We weten dat het potentieel van cannabis zowel een economische motor als een goede kracht is, en het is bemoedigend om te zien dat de werkgelegenheid deze sterke groei blijft weerspiegelen”, aldus Leafly CEO Yoko Miyashita, in het persbericht. “Leafly is er trots op om de kloof te dichten die is ontstaan ​​door een gebrek aan federale rapportage, en om te pleiten voor federale legalisatie die billijk en toegankelijk is voor alle gemeenschappen. Tijdens dit tussentijdse verkiezingsjaar is het van essentieel belang dat onze gekozen functionarissen de realiteit erkennen dat cannabis een toonaangevende Amerikaanse industrie van eigen bodem is, en ons helpen ons doel van een inclusieve en winstgevende cannabisindustrie voor iedereen te bereiken.”

Het 2022 Leafly Cannabis Jobs Report (PDF) bevat gedetailleerde gegevens op staatsniveau voor negen staten in verschillende stadia van legalisatie.

Methodologie Leafly Jobs Report 2022

Het Leafly Jobs Report 2022 berekent het aantal voltijdse equivalenten (FTE) Amerikaanse banen ondersteund door legale cannabis. In samenwerking met Whitney Economics voert Leafly dit jaarlijkse project uit om gegevens te verstrekken die ontbreken in staats- en nationale arbeidsstudies, die weigeren cannabisbanen te tellen vanwege een federaal verbod. Elk van de 38 staten met een of andere vorm van legale cannabis handhaaft zijn eigen unieke regelgeving, die de verkoop en werkgelegenheid van cannabis ingrijpend kan beïnvloeden. Elke staat vereist dus een aangepaste berekening van de taakondersteuning.

Het Leafly/Whitney Economics-team gaat dieper in op de specifieke regelgeving van elke staat, het investeringsklimaat, gegevens over cannabislicenties en eerdere prestaties om de werkgelegenheidsberekening van elke staat vorm te geven. Er wordt rekening gehouden met macro-evenementen, zoals de Covid-pandemie van 2020, investeringsschaarste en pessimisme bij het aannemen van personeel, evenals andere gegevenspunten zoals het aantal actieve cannabisarbeiderskaarten van een staat. Toegevoegd aan die informatie zijn steekproefsgewijze interviews met eigenaren en managers van cannabisbedrijven, evenals financiële overzichten die zijn gepubliceerd door beursgenoteerde cannabisbedrijven.

Vorige maand kwam er een vergelijkbaar rapport uit over de cannabisindustrie in Canada. Over de Nederlandse cannabisindustrie zijn dergelijke cijfers niet beschikbaar.