New York legaliseert cannabis, coffeeshops en thuisteelt

Na jaren van het er over hebben, tekende vandaag de gouverneur van New York de Marijuana Regulation and Taxation Act die cannabis legaliseert inclusief coffeeshops en thuisteelt.

0
New York akerna legale cannabis verkoop jay-z amerikaanse staten
- Advertentie -

We hadden het al aangekondigd deze week, maar vandaag is het eindelijk definitief: de Senaat van de staat New York keurde gisteren al het wetsvoorstel goed dat cannabis legaliseert inclusief coffeeshops en thuisteelt, gouverneur Cuomo ondertekende het wetsvoorstel vandaag. Dat maakt New York de zeventiende staat plus Washington D.C. en twee overzeese gebieden van de Verenigde Staten dat cannabis volledig heeft gelegaliseerd, goed voor een potentiële markt van 2,5 miljard dollar. Canada legaliseerde overigens cannabis al volledig in 2018.

Update 1 april, 2021: Ook politici in de staat New Mexico legaliseren cannabis inclusief thuisteelt

New York legaliseert cannabis inclusief coffeeshops en thuisteelt tot zes volgroeide planten en zes onvolwassen planten

Melissa Moore, Drug Policy Alliance directeur van de afdeling van de staat New York, liet gisteren weten in een verklaring:

“(…)kijken ernaar uit om de gouverneur zo snel mogelijk te laten ondertekenen voor deze historische hervormingen(…)”

“Vergis je er niet over, New York heeft vandaag geschiedenis geschreven door ervoor te zorgen dat de hervorming van cannabis op schema ligt om de wet van het land te worden. Door het harde werk van mensen die door een verbod worden getroffen, advocaten en pleitbezorgers van wetgevers, zoals Assembly Majority Leader Crystal Peoples-Stokes en senator Liz Krueger, heeft New York moedige actie ondernomen om een ​​spijker in de doodskist van de oorlog tegen drugs te slaan. Deze wet gaat uitgebreid in op de nadelen van overcriminaliteit en stelt een van de meest ambitieuze legalisatieprogramma’s voor cannabis in het land vast. Door deze ingrijpende wetgeving voert New York hervormingen door die herinvestering van de gemeenschap, sociale rechtvaardigheid en rechtvaardigheid centraal stellen in de wet. We zullen blijven samenwerken met wetgevers om ervoor te zorgen dat de implementatie een succes wordt voor alle gemeenschappen in New York en kijken ernaar uit om de gouverneur zo snel mogelijk te laten ondertekenen voor deze historische hervormingen. Eindelijk is de overwinning hier.”

Kassandra Frederique, de uitvoerend directeur van de Drug Policy Alliance, die voorheen de cannabis legalisatie campagne in New York leidde, liet weten in een reactie:

“(…)We dringen er bij de gouverneur op aan geen moment langer te wachten om gerechtigheid te verzekeren voor de gemeenschappen die het meest zijn geschaad door het verbod(…)”

“Deze dag zal zeker nog lang op zich laten wachten. Toen we 11 jaar geleden begonnen te werken aan de hervorming van cannabis, wisten we dat we ons werk moesten laten doen. Vanwege de enorme omvang van de schade die in de loop der jaren aan de zwarte en bruine gemeenschappen was toegebracht, moest elke cannabishervorming die werd doorgevoerd even veelomvattend zijn om te beginnen met het herstellen van de schade. En ik kan vol vertrouwen zeggen dat het resultaat – dankzij het onvermoeibare werk van DPA, onze wetgevende partners en andere pleitbezorgers – iets echt vernieuwends is. We gingen van New York City als de cannabis-arrestatiehoofdstad van het land naar de huidige staat New York die als een baken van hoop doorkomt en de rest van het land laat zien hoe uitgebreide cannabishervorming – gericht op gelijkheid, gerechtigheid en herinvestering – eruit ziet. We dringen er bij de gouverneur op aan geen moment langer te wachten om gerechtigheid te verzekeren voor de gemeenschappen die het meest zijn geschaad door het verbod, door deze historische hervormingen te ondertekenen en snel met de uitvoering te beginnen.”

Inhoud Marijuana Regulation and Taxation Act wetsvoorstel

In de Marijuana Regulation and Taxation Act (S.854-A/A.1248-A) staat onder andere:

  • Sticht een Office of Cannabis Management met een bestuur bestaande uit 5 leden – 3 benoemd door de gouverneur en 1 door elk wetgevend huis, met de voorzitter onder voorbehoud van bevestiging door de Senaat.
  • Stel een uitvoerend directeur aan die wordt benoemd door de gouverneur, onder voorbehoud van bevestiging door de Senaat, en een Chief Equity Officer die moet worden goedgekeurd door ten minste vier leden van de raad van bestuur.
  • Stel een Cannabis Adviesraad in die een breed scala van belangengemeenschappen vertegenwoordigt, die verantwoordelijk zal zijn voor het goedkeuren van subsidies uit het Communautair Herinvesteringsfonds, het doen van beleidsaanbevelingen en het rapporteren over de stand van het cannabisprogramma.
  • Verleen het Office of Cannabis Management bevoegdheden om vergunningaanvragers te evalueren die een breed scala aan statistieken gebruiken, waaronder sociale rechtvaardigheidsstatus, toewijding aan milieuvriendelijk beleid, volksgezondheid en eerlijke arbeidspraktijken.
  • Breidt het programma voor medicinale cannabis uit met extra licentiehouders, uitgebreide toegang voor patiënten en een breder scala aan productsoorten.
  • Geeft huidige geregistreerde organisaties beperkte toegang tot de markt voor volwassenen in ruil voor licentiekosten die zullen helpen bij het financieren van aandelenprogramma’s. De wetgeving verbiedt verticale integratie voor alle andere licentiehouders behalve micro-ondernemingen om de detailhandel te beschermen tegen controle door grotere cannabisproducenten, en stelt als doel dat 50% van de licenties naar aandelenaanvragers gaat.
  • Sta een beperkte thuiskweek toe van drie volgroeide en drie onvolgroeide planten per volwassene voor zowel medicinale patiënten als in het programma voor volwassen gebruik, met een maximum van zes volgroeide en zes onvolwassen planten per huishouden, onderhevig aan regulering door het Office of Cannabis Management.
  • Biedt financiering voor het opleiden van functionarissen voor medicijnherkenning en breidt de verkeersveiligheidsbescherming uit, inclusief de ontwikkeling van testtechnologie langs de weg.
  • Geef plaatsen en dorpen de mogelijkheid zich af te melden voor detailhandelsverkopen op stads-, stads- en dorpsniveau
  • Stel een omzetbelasting van 9% in op cannabis, plus een extra belastingverdeling van 4% tussen de provincie en de stad / stad / dorp, plus een extra belasting op basis van het THC-gehalte als volgt: 0,5 cent per milligram voor bloemen, 0,8 cent per milligram voor geconcentreerd cannabis, en 3 cent per milligram voor eetwaren.