De staat New York stemt nog deze week over cannabis legalisering

De wetgevers in de Senaat van New York gaan nog deze week stemmen over cannabis legalisering, waarna de wetgeving alleen een handtekening van de gouverneur nodig heeft en cannabis is gelegaliseerd in New York. De inhoud is al bekend.

0
New York akerna legale cannabis verkoop jay-z amerikaanse staten
- Advertentie -

Er zijn tenminste 5 Amerikaanse staten die mogelijk cannabis legaliseren in 2021 en daarvan is de staat New York er een van. Sinds sinds kort zijn ze weer een stapje dichterbij. De wetgevers zijn er namelijk uit hoe de wet in elkaar steekt en de verwachting is dat de Senaat in New York er nog deze week over gaat stemmen. Het enige wat er dan nog mist is een handtekening van gouverneur Cuomo (die voorstander van legalisering is), waarna cannabis in New York is gelegaliseerd.

Stemming in New York nog verwacht deze week

Het wetsvoorstel is vorige week ingediend door de leider van de meerderheid van de Senaat Crystal Peoples-Stokes en zal naar verwachting deze week in stemming worden gebracht.

“Mijn doel bij het uitvoeren van deze wetgeving is altijd geweest om een ​​einde te maken aan de raciaal ongelijksoortige handhaving van het cannabisverbod(…)”

“Ik ben erg trots dat we eindelijk een drievoudig wetsvoorstel hebben om cannabis voor volwassenen te legaliseren op een manier die raciale gerechtigheid vooropstelt, terwijl veiligheid en economische groei in evenwicht worden gehouden, nieuwe kleine bedrijven worden aangemoedigd en de illegale markt aanzienlijk wordt ingeperkt”, aldus Senator Krueger in een persbericht. “Mijn doel bij het uitvoeren van deze wetgeving is altijd geweest om een ​​einde te maken aan de raciaal ongelijksoortige handhaving van het cannabisverbod, dat zo’n hoge tol heeft geëist van gekleurde gemeenschappen in onze staat, en om de economische meevaller van legalisatie te gebruiken om diezelfde gemeenschappen te helpen genezen en herstellen. Ik denk dat we dat in dit wetsvoorstel hebben bereikt, en dat we ook ingaan op de zorgen en input van belanghebbenden over de hele linie. Wanneer dit wetsvoorstel wet wordt, staat New York klaar om een ​​nationaal toonaangevend model te implementeren voor hoe legalisering van cannabis eruit kan zien.”

“Ik ben verheugd om aan te kondigen dat er een drievoudige overeenkomst is om de Marijuana Regulation and Taxation Act aan te nemen. Het laatste wetsvoorstel biedt de langverwachte gerechtigheid voor cannabis voor New Yorkers, en maakt belangrijke stappen en investeringen om een ​​begin te maken met de generatieverwoesting veroorzaakt door het verbod op cannabis en massale opsluiting,” zei Majority Leader Peoples-Stokes in het persbericht. “De legalisering van cannabis in New York zal gericht zijn op gelijkheid, investeringen in gemeenschappen, economische kansen voor historisch rechteloze mensen, onderzoek, onderwijs en openbare veiligheid. Ik ben vereerd om deze wetgeving te sponsoren en ben verheugd om de positieve impact te zien die het zal hebben voor zoveel New Yorkers.”

Schade herstellen van de zwaar discriminerende impact van het cannabisverbod

De definitieve wetgeving is het resultaat van een jarenlange inspanning van senator Krueger, Assembly Majority Leader Crystal Peoples-Stokes, en talloze advocaten. De belangrijkste bepalingen van het wetsvoorstel zullen een begin maken met het herstellen van de zwaar discriminerende impact die handhaving van het verbod heeft gehad op gekleurde gemeenschappen in de staat New York. Deze bepalingen omvatten:

 • 40% van de inkomsten besteden aan herinvestering in gemeenschappen die onevenredig zwaar zijn getroffen door de drugsoorlog, met 40% aan scholen en openbaar onderwijs, en 20% aan behandeling, preventie en onderwijs tegen drugs.
 • Equity-programma’s die leningen, subsidies en incubatorprogramma’s verstrekken om te zorgen voor brede mogelijkheden voor deelname aan de nieuwe juridische sector door mensen uit onevenredig getroffen gemeenschappen en door kleine boeren.
 • Een doel stellen dat 50% van de licenties naar equity-programma aanvragers gaat.
 • Afschaffing van straffen voor bezit van minder dan drie ons cannabis.
 • Automatische verwijdering van gegevens van mensen met eerdere veroordelingen voor activiteiten die niet langer strafbaar zijn.
 • Oprichting van een goed gereguleerde industrie om ervoor te zorgen dat consumenten precies weten wat ze krijgen als ze cannabis kopen.

Het wetsvoorstel legt het kader vast om een ​​goed gereguleerde cannabisindustrie op te bouwen die de illegale markt zal vervangen, dominantie door grote bestaande spelers zal voorkomen en ervoor zal zorgen dat consumenten precies weten wat ze krijgen als ze cannabis kopen.

Inhoud wetsvoorstel: ook thuisteelt toegelaten

In het wetsvoorstel staat onder andere:

 • Sticht een Office of Cannabis Management met een bestuur bestaande uit 5 leden – 3 benoemd door de gouverneur en 1 door elk wetgevend huis, met de voorzitter onder voorbehoud van bevestiging door de Senaat.
 • Stel een uitvoerend directeur aan die wordt benoemd door de gouverneur, onder voorbehoud van bevestiging door de Senaat, en een Chief Equity Officer die moet worden goedgekeurd door ten minste vier leden van de raad van bestuur.
 • Stel een Cannabis Adviesraad in die een breed scala van belangengemeenschappen vertegenwoordigt, die verantwoordelijk zal zijn voor het goedkeuren van subsidies uit het Communautair Herinvesteringsfonds, het doen van beleidsaanbevelingen en het rapporteren over de stand van het cannabisprogramma.
 • Verleen het Office of Cannabis Management bevoegdheden om vergunningaanvragers te evalueren die een breed scala aan statistieken gebruiken, waaronder sociale rechtvaardigheidsstatus, toewijding aan milieuvriendelijk beleid, volksgezondheid en eerlijke arbeidspraktijken.
 • Breidt het programma voor medicinale cannabis uit met extra licentiehouders, uitgebreide toegang voor patiënten en een breder scala aan productsoorten.
 • Geeft huidige geregistreerde organisaties beperkte toegang tot de markt voor volwassenen in ruil voor licentiekosten die zullen helpen bij het financieren van aandelenprogramma’s. De wetgeving verbiedt verticale integratie voor alle andere licentiehouders behalve micro-ondernemingen om de detailhandel te beschermen tegen controle door grotere cannabisproducenten, en stelt als doel dat 50% van de licenties naar aandelenaanvragers gaat.
 • Sta een beperkte thuiskweek toe van drie volgroeide en drie onvolgroeide planten per volwassene voor zowel medicinale patiënten als in het programma voor volwassen gebruik, met een maximum van zes volgroeide en zes onvolwassen planten per huishouden, onderhevig aan regulering door het Office of Cannabis Management.
 • Biedt financiering voor het opleiden van functionarissen voor medicijnherkenning en breidt de verkeersveiligheidsbescherming uit, inclusief de ontwikkeling van testtechnologie langs de weg.
 • Geef plaatsen en dorpen de mogelijkheid zich af te melden voor detailhandelsverkopen op stads-, stads- en dorpsniveau
 • Stel een omzetbelasting van 9% in op cannabis, plus een extra belastingverdeling van 4% tussen de provincie en de stad / stad / dorp, plus een extra belasting op basis van het THC-gehalte als volgt: 0,5 cent per milligram voor bloemen, 0,8 cent per milligram voor geconcentreerd cannabis, en 3 cent per milligram voor eetwaren.