Deze 5 Amerikaanse staten gaan mogelijk cannabis legaliseren in 2021

Voor 2021 is de inschatting dat er wel eens vijf Amerikaanse staten bij kunnen komen die ook cannabis legaliseren.

0
New York akerna legale cannabis verkoop jay-z amerikaanse staten
- Advertentie -

Het was een goed jaar voor cannabis in de Verenigde Staten. De Amerikaanse staten Arizona, Montana, New Jersey en South Dakota legaliseerden cannabis. En het conservatieve Missisippi legaliseerde medicinale cannabis.

Voor 2021 is de inschatting dat er wel eens vijf Amerikaanse staten bij kunnen komen die ook cannabis legaliseren: New York, Pennsylvania, Connecticut, Maryland en New Mexico.

New York

Afgelopen maart ketste het weer eens af, maar cannabis legalisatie in New York leeft weer. New York heeft het nodig voor economisch herstel liet de gouverneur weten in een interview in oktober. En het aangrenzende New Jersey legaliseerde afgelopen november cannabis. De kans is dus groot dat de politici in New York zelf met een wetsvoorstel komen, anders gaan de inwoners van New York wel naar New Jersey voor hun wiet.

Update: New York legaliseert cannabis, coffeeshops en thuisteelt

Pennsylvania

Ook Pennsylvania grenst aan New Jersey. De Democratische gouverneur van Pennsylvania Tom Wolf (D) riep dit jaar al meermaals de politici in zijn staat op tot het legaliseren van cannabis ter bevordering van het economisch herstel door de corona crisis. Maar de kans is kleiner dan New York, omdat de Republikeinen de wetgevende macht hebben ondanks een Democratische gouverneur.

Connecticut

Connecticut grenst dan weer aan New York en Massachusetts, wat cannabis al legaliseerde. De gouverneur van Connecticut, Ned Lamont, zei onlangs het volgende over cannabis legalisatie.

“We zijn veel sterker als we op regionale basis werken”, zei Lamont op een recente persconferentie, verwijzend naar de inspanningen om de corona crisis te beheersen.

“Ik denk ongeveer hetzelfde als het om cannabis gaat,” voegde hij eraan toe. “Ik denk dat als we iets doen, we het doen op regionale basis.”

Maryland

Maryland lijkt klaar om van alleen naar medicinale cannabis naar volledige cannabis legalisatie te gaan. De verkoop van medicinale cannabis in de staat evolueerde al snel naar een half miljard dollar per jaar.

Democraten controleren de staatswetgevende macht daar, maar gouverneur Larry Hogan is een Republikein die het niet echt ziet zitten in cannabis.

New Mexico

In New Mexico heeft gouverneur Michelle Lujan Grisham, een Democraat, een taskforce voor legalisatiebeleid aangesteld nadat de legalisatie-inspanningen in 2019 tot stilstand waren gekomen.

Maar begin 2020 liep die inspanning weer spaak, als slachtoffer van een korte wetgevende zitting en volgens sommigen een te ingewikkeld wetsvoorstel ten gunste van speciale belangen.

Experts zijn van mening dat de derde keer succesvol zou kunnen zijn, vooral nu het naburige Arizona al in april 2021 begint met de verkoop voor volwassen gebruik.

Update: Ook politici in de staat New Mexico legaliseren cannabis inclusief thuisteelt