Senaat Mexico stelt stemming cannabis legalisatie uit naar februari 2021

Mexicaanse politici zeiden dinsdag dat ze meer tijd nodig hebben om het wetsvoorstel te bestuderen.

0
mexico cannabis legalisatie
- Advertentie -

Op de redactie waren we al in onze handjes aan het wrijven voor wat nog komen zou. Na al een goed jaar voor cannabis, had als klap op de vuurpijl Mexico cannabis nog kunnen legaliseren in 2020. Maar het feestje gaat niet door: deze week werd bekend dat de stemming is uitgesteld naar februari 2021.

Mexico stelt stemming uit tot februari 2021

Mexicaanse politici zeiden dinsdag dat ze meer tijd nodig hebben om het wetsvoorstel te bestuderen.

De eerste verlenging van de deadline (…) zou “uitzonderlijk en eenmalig”

Het Mexicaanse congres zou tegen 15 december cannabis legaliseren om te voldoen aan een mandaat van het Hooggerechtshof. Het lagerhuis zal naar verwachting de Hoge Raad vragen om een ​​nieuwe verlenging van de termijn, die al twee keer is verlengd.

De eerste verlenging van de deadline, die meer dan een jaar geleden werd toegekend, zou “uitzonderlijk en eenmalig” zijn.

De Mexicaanse wet voor cannabis legalisatie die in november in de Senaat werd goedgekeurd, zal naar verwachting zinvolle wijzigingen ondergaan in het lagerhuis, meldden lokale media. Er zaten dan ook wel wat haken en ogen aan.

Nog meer vertragingen

Dit betekent dat het wetsvoorstel terug moet naar de Senaat voor een nieuwe stemming nadat het is goedgekeurd met wijzigingen in het lagerhuis.

Zodra de twee wetgevende kamers tot een definitief akkoord komen, zou het wetsvoorstel groen licht van de president vereisen.

Helaas zal Mexico wat al een halve eeuw gebukt gaat onder de War on Drugs, dus nog even langer moeten wachten. Eerder werd al bekend dat de Amerikaanse legalisering van cannabis de Mexicaanse kartels pijn doet.