VVD leden willen legalisering cannabis afdwingen in nieuwe verkiezingsprogramma

De leden van de VVD willen meer dan een wietexperiment.

0

Opvallend nieuws van de VVD vandaag: de leden willen afdwingen dat het legaliseren van cannabis moet worden opgenomen in het verkiezingsprogramma.

Update 14 december: Geen meerderheid voor legalisering van cannabis op VVD ledenvergadering

Leden van de VVD willen meer dan een wietexperiment

Indiener is VVD-wethouder en voormalig officier van justitie Bos uit Breda. Ruim driekwart van de deelnemers aan de online vergadering waren voor volgens de NOS.

Update 17:43: journaliste Wilma Borgman van de NOS gaf meer duidelijkheid via Twitter.

Eerder maakte de VVD al het concept verkiezingsprogramma bekend. Daarbij viel ook het woord ‘softdrugs’ welgeteld vier keer. Daarin staat onder andere:

De uitkomsten van het lopende ‘experiment gesloten coffeeshopketen’ wachten we af voordat eventuele nieuwe stappen kunnen worden gezet in de richting van regulering van de kweek van en handel in softdrugs.

De leden willen dus meer dan de top van de partij.

Volkspartij voor Vrijheid en Democratie?

De VVD is cannabis, zeker gezien de geschiedenis, niet goedgezind. Zoals ook recentelijk nog met het voorstel van de VVD Amsterdam om toeristen in coffeeshops te weren, wat uiteindelijk is afgeketst. Maar ook de kamervragen naar aanleiding van de documentaireserie ‘Cannabis’.

juist voor een ondernemerspartij, zou cannabis legalisatie als muziek in de oren moeten klinken

De Volkspartij voor Vrijheid en Democratie is in het cannabisdebat dus helemaal niet voor vrijheid en democratie. Maar eigenlijk is het zeer onlogisch.

Ook juist voor een ondernemerspartij, zou cannabis legalisatie als muziek in de oren moeten klinken. Al in 2010 kwam een onderzoeker van de VU in Amsterdam met een berekening dat legalisatie van cannabis de BV Nederland 850 miljoen euro per jaar opleveren. En dat is nog conservatief gerekend. Sindsdien hebben er dan ook enorm veel ontwikkelingen in de wereldwijde cannabisindustrie plaatsgevonden.