De Beursberichten: korte bubbel lijkt voorbij, koers stabiliseert

Waar de koersen in de eerste twee edities van De Beursberichten nog een stijgende lijn hadden, zijn ze deze week allemaal iets gedaald.

0
cannabis aandelen beursberichten Canopy Growth Corporation (NASDAQ:CGC), Aurora Cannabis (NYSE:ACB), Cronos Group (NASDAQ:CRON), Tilray (NASDAQ:TLRY) Aphria (NASDAQ:APHA)
- Advertentie -

In de eerste editie van De Beursberichten en de tweede editie maakte ik een analyse van de vijf grootste cannabis bedrijven die op de beurs actief zijn. Waar de koersen in de eerste twee edities van De Beursberichten nog een stijgende lijn hadden ingezet, zijn ze deze week allemaal iets gedaald. De korte bubbel lijkt voorbij en de koers stabiliseert.

De Beursberichten: week 50

Ondanks de stemming van het Amerikaanse Congres voor de MORE Act die cannabis van de verboden middelen lijst zou halen, evenals dat er gisteren nog een wet is aangenomen door het Amerikaanse Congres voor uitbreiding van het medicinale cannabis onderzoek, had het niet echt gevolgen. Ook niet heel gek: beide wetsvoorstellen moeten nog door de Senaat en ondertekend worden door de president voor ze wet zijn. Of het door de Senaat wordt aangenomen is nog maar zeer de vraag, maar we blijven optimistisch.

Deze derde editie van De Beursberichten kijken we wederom naar deze bedrijven: Canopy Growth Corporation (NASDAQ:CGC), Aurora Cannabis (NYSE:ACB), Cronos Group (NASDAQ:CRON), Tilray (NASDAQ:TLRY) en Aphria (NASDAQ:APHA).

Canopy Growth Corporation (NASDAQ:CGC)

We beginnen deze derde editie weer met het grootste cannabis bedrijf, Canopy Growth Corporation (NASDAQ:CGC). Vorige week stond het aandeel nog op $28,18, maar inmiddels is het $27,20 waard: een daling van ongeveer 3,6%.

Klik hier om al onze berichtgeving over Canopy Growth te lezen.

canopy growth nasdaq:CGC CGC Nasdaq cannabis aandelen
Via Google

Aurora Cannabis (NYSE:ACB)

Vorige week was het aandeel van Aurora Cannabis (NYSE:ACB) nog $10,95 waard. Deze week staat het op $9,88 dollar: een daling van 10,8%.

Klik hier om al onze berichtgeving over Aurora te lezen.

aurora acb nyse:acb nyse cannabis aandelen
Via Google

Cronos Group (NASDAQ:CRON)

Vorige week stond het aandeel van Cronos Group (NASDAQ:CRON) nog op $8,55, vandaag op $8,32: een daling van bijna 2,8%.

Klik hier om al onze berichtgeving over Cronos Group te lezen.

Cronos nasdaq:cron nasdaq cron cannabis aandelen
Via Google

Tilray (NASDAQ:TLRY)

Vorige week stond het aandeel van Tilray (NASDAQ:TLRY) op $8,64. Een week later is het $7,92 dollar waard: een daling van bijna 9,1%.

Klik hier om al onze berichtgeving over Tilray te lezen.

Tilray Nasdaq:tlry nadaq tlry cannabis aandelen
Via Google

Aphria (NASDAQ:APHA)

Als laatste Aphria (NASDAQ:APHA). Vorige week was het aandeel van Aphria $8,30 waard. Inmiddels staat het op $8,05 dollar: een daling van 3,1%.

Klik hier om al onze berichtgeving over Aphria te lezen.

Aphria cannabis aandelen
Via Google

Conclusie: de korte bubbel is voorbij, koersen stabiliseren

In de derde editie van De Beursberichten kennen we dus alleen maar verliezers. De een net wat meer dan de ander, maar omdat ze lang aan het stijgen waren, staan ze er over het algemeen toch nog goed voor. De beurs had nog flink kunnen stijgen, mits Mexico cannabis dit jaar nog had gelegaliseerd. Maar dat is helaas uitgesteld naar volgend jaar.