Amerikaanse Congres stemt in met uitbreiding medicinale cannabis onderzoek

"De realiteit is dat de meeste middelbare scholieren gemakkelijker toegang hebben tot cannabis dan de beste wetenschappers van ons land: het toppunt van absurditeit en een aanklacht tegen het huidige systeem," aldus Paul Armentano namens NORML.

0
democratische partij cannabis trump cannabis onderzoek cannabis legalisatie amerikaanse congres more act joe biden drug czar
- Advertentie -

Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden (Amerikaanse Congres) stemde gisteren in met HR 3797: The Medical Marijuana Research Act, die klinisch cannabisonderzoek mogelijk maakt door een proces vast te stellen zodat geautoriseerde wetenschappers toegang hebben tot cannabis en andere producten die zijn vervaardigd in overeenstemming met door de staat goedgekeurde cannabiswetgeving.

Het maakt ook een einde aan het decennialange monopolie op de teelt van cannabis voor door de FDA goedgekeurd onderzoek door van federale agentschappen te eisen dat zij naast de Universiteit van Mississippi, ook licenties voor meerdere fabrikanten verlenen. Al meer dan vijf decennia is de universiteit de enige federaal erkende bron van cannabis van onderzoekskwaliteit in de Verenigde Staten.

Reactie Earl Blumenauer (D-Oregon) en Paul Armentano namens NORML

De wet werd gesponsord door Earl Blumenauer (D-Oregon), samen met verschillende Republikeinse co-sponsors. Kamerleden namen de wet aan bij stemstemming.

“(…)tijd om het systeem te veranderen. Ons wetsvoorstel zal precies dat doen”

Congreslid Earl Blumenauer zei in het Congres: “In een tijd dat er vier miljoen geregistreerde medicinale-cannabispatiënten zijn, en veel meer waarschijnlijk die doen aan zelfmedicatie, wanneer 91 procent van de Amerikanen medicinale cannabis ondersteunt, is het tijd om het systeem te veranderen. Ons wetsvoorstel zal precies dat doen.”

“(…)De realiteit is dat de meeste middelbare scholieren gemakkelijker toegang hebben tot cannabis dan de beste wetenschappers van ons land(…)”

De adjunct-directeur van NORML, Paul Armentano, zei: “Deze veranderingen in de wetgeving zijn nodig en hebben lang op zich laten wachten. De DEA heeft keer op keer bewezen dat ze geen eerlijke makelaar is als het gaat om het toezicht op de teelt van cannabis van onderzoekskwaliteit. Ondanks de belofte meer dan vier jaar geleden om de pool van federale licentiehouders die cannabis voor klinisch onderzoek mogen leveren uit te breiden, heeft het bureau dit vastberaden geweigerd – waardoor wetenschappers een jammerlijk ontoereikende voorraad cannabis en cannabisproducten hebben die beschikbaar zijn voor menselijke studies.”

Hij voegde eraan toe: “Verder vertegenwoordigen deze federaal gelicentieerde producten niet het type of de kwaliteit van cannabisproducten die momenteel beschikbaar zijn op legale markten over de gehele staat. De realiteit is dat de meeste middelbare scholieren gemakkelijker toegang hebben tot cannabis dan de beste wetenschappers van ons land: het toppunt van absurditeit en een aanklacht tegen het huidige systeem.”

Huidige regelgeving

Volgens het bestaande regelgevingssysteem is er slechts één federaal gelicentieerde entiteit – de Universiteit van Mississippi – die cannabis mag telen en leveren voor gebruik in door de FDA goedgekeurde klinische onderzoeken. Wetenschappers hebben consequent kritiek geuit op de slechte kwaliteit van de wiet van de universiteit, die volgens hen de cannabis-variëteiten die commercieel verkrijgbaar zijn in de Verenigde Staten niet nauwkeurig weergeven.

Wetenschappers hebben consequent kritiek geuit op de slechte kwaliteit van de wiet van de universiteit(…)

Volgens het cannabismenu van de federale overheid mogen wetenschappers momenteel kiezen uit niet meer dan zes soorten voorgerolde cannabissigaretten – geen daarvan heeft THC-concentraties van meer dan zeven procent of CBD-concentraties van meer dan één procent. Andere soorten met cannabis edibles, zoals tincturen en concentraten, zijn niet beschikbaar voor klinische studie.

Desalniettemin staat het huidige systeem wetenschappers niet toe toegang te krijgen tot door de staat gelicentieerde cannabisproducten als onderdeel van een door de FDA goedgekeurd protocol.

In 2016 beloofde het Amerikaanse Drug Enforcement Agency de pool van federaal erkende entiteiten die cannabis mogen telen, uit te breiden. Maar tot op heden heeft het bureau geen actie ondernomen op meer dan 30 eerdere aanvragen. De Marijuana Research Act zou een onbeperkt aantal federaal gelicentieerde entiteiten toestaan ​​om aan deze ruimte deel te nemen.

Volgt enkele dagen nadat de MORE Act is aangenomen door het Amerikaanse Congres

Het aannemen van het wetsvoorstel is maar een paar dagen nadat de Marijuana Opportunity, Reinvestment and Expungement (MORE) Act, HR 3884, die cannabis verwijdert uit de federale Controlled Substances Actis aangenomen door het Amerikaanse Congres, waardoor het bestaande conflict tussen staat en federale cannabiswetten en geeft staten de bevoegdheid om hun eigen cannabiswetten vast te stellen zonder buitensporige federale inmenging.

De MORE Act, evenals de The Medical Marijuana Research Act, zijn overigens dus nog geen wet. Ze zullen eerst nog door de Senaat moeten worden goedgekeurd.