De Beursberichten: stijging koers cannabis bedrijven houdt aan

Grootste stijger: voor de tweede week op rij Aurora Cannabis (NYSE:ACB) met 29,7%.

0
cannabis aandelen beursberichten Canopy Growth Corporation (NASDAQ:CGC), Aurora Cannabis (NYSE:ACB), Cronos Group (NASDAQ:CRON), Tilray (NASDAQ:TLRY) Aphria (NASDAQ:APHA)
- Advertentie -

In de eerste editie van De Beursberichten maakte ik een analyse van de vijf grootste cannabis bedrijven die op de beurs actief zijn. Deze tweede editie kijken we wederom naar deze bedrijven: Canopy Growth Corporation (NASDAQ:CGC), Aurora Cannabis (NYSE:ACB), Cronos Group (NASDAQ:CRON), Tilray (NASDAQ:TLRY) en Aphria (NASDAQ:APHA). Allen maakten ze een flinke stijging door.

De Beursberichten: week 49

Ook deze week was er weer veel positief cannabis nieuws:

En het effect is zeker zichtbaar op de beurs.

Canopy Growth Corporation (NASDAQ:CGC)

We beginnen deze tweede editie weer met het grootste cannabis bedrijf, Canopy Growth Corporation (NASDAQ:CGC). Vorige week stond het aandeel nog op $26,97, maar inmiddels is het $28,18 waard: een stijging van bijna 4,5%.

Klik hier om al onze berichtgeving over Canopy Growth te lezen.

canopy growth nasdaq:CGC CGC Nasdaq cannabis aandelen
Via Google

Aurora Cannabis (NYSE:ACB)

Vorige week was het aandeel van Aurora Cannabis (NYSE:ACB) nog $8,44 waard. Deze week staat het op $10,95 dollar: een stijging van maar liefst 29,7%!

Klik hier om al onze berichtgeving over Aurora te lezen.

aurora acb nyse:acb nyse cannabis aandelen
Via Google

Cronos Group (NASDAQ:CRON)

Cronos Group (NASDAQ:CRON) kent een wisselvallig jaar. Het startte het jaar 2020 op $7,36 en piekte zelfs op $8,02 dollar na de bekendmaking van de machtsoverdracht. Vorige week stond het nog op $7,75, vandaag op $8,55: een stijging van 10,32%.

Klik hier om al onze berichtgeving over Cronos Group te lezen.

Cronos nasdaq:cron nasdaq cron cannabis aandelen
Via Google

Tilray (NASDAQ:TLRY)

Tilray (NASDAQ:TLRY) kent eigenlijk simpelweg een slecht jaar. Het aandeel was begin dit jaar nog $16,4 dollar waard. Daar is nu nog maar de helft van over. Vorige week stond het aandeel op $7,46. Een week later is het $8,64 dollar waard: een stijging van 15,8%.

Klik hier om al onze berichtgeving over Tilray te lezen.

Tilray Nasdaq:tlry nadaq tlry cannabis aandelen
Via Google

Aphria (NASDAQ:APHA)

Aphria (NASDAQ:APHA) kent een goed jaar, ondanks een flinke dip precies rond het begin van de corona crisis. Inmiddels is het aandeel meer waard dan het begin dit jaar was. Het startte het jaar op $5,00 per aandeel namelijk.

Vorige week was het aandeel van Aphria $6,84 waard. Inmiddels staat het op $8,30 dollar: een mooie stijging van 21,3%.

Klik hier om al onze berichtgeving over Aphria te lezen.

Aphria cannabis aandelen
Via Google

Grootste stijger: voor de tweede week op rij Aurora Cannabis (NYSE:ACB) met 29,7%

En dat is toch best wel een verassing. Vorige week was het ook al de grootste stijger met 17,71%. Deze week is de stijging nog verder doorgezet: 29,7%.

De volgende grootste stijger is Aphria (NASDAQ:APHA) met 21,3% (vorige week 5,6%), gevolgd door Tilray (NASDAQ:TLRY) met 15,8% (vorige week 11,7%).

De minst snel stijgende aandelen zijn van Cronos Group (NASDAQ:CRON) met 10,32% (vorige week 5,6%) en Canopy Growth Corporation (NASDAQ:CGC) met (vorige week 8,9%). Maar dat van Canopy Growth is vrij logisch: het is en blijft verruit het meest waardevolle bedrijf op de beurs.

En dan zal morgen naar verwachting ook nog het Amerikaanse Congres stemmen over cannabis legalisatie. Daarmee is cannabis nog niet gelegaliseerd, het zal nog naar de Senaat moeten die vooralsnog Republikeins is. Ook in de volgende periode zal de Senaat voornamelijk Republikeins zijn. Meest optimistisch is dat het 50-50 voor de Democraten (inclusief Independents) wordt na de Senaat races in Georgia die overnieuw moeten voor een run-off.

Volgende week de derde editie van De Beursberichten!