Analyse: cannabis aandelen stijgen flink na groen licht machtsoverdracht aan Biden

De cannabis aandelen, de cannabis gerelateerde bedrijven op de beurs, stegen allemaal na het groene licht voor de machtsoverdracht aan Biden.

0
cannabis aandelen beursberichten Canopy Growth Corporation (NASDAQ:CGC), Aurora Cannabis (NYSE:ACB), Cronos Group (NASDAQ:CRON), Tilray (NASDAQ:TLRY) Aphria (NASDAQ:APHA)

Geïnteresseerden in de buitenlandse politiek zullen het al mee hebben gekregen dat Trump groen licht heeft gegeven voor de machtsoverdracht aan Joe Biden. Dat groen licht werd letterlijk genomen door investeerders in de verschillende cannabis aandelen want de koerzen van de bedrijven stegen 23 november flink. Eerder reageerde de beurzen in hun geheel al positief op de verkiezing van de nieuwe president van de Verenigde Staten.

In dit artikel analyseer ik vijf van de grootste bedrijven die op de beurs actief zijn: Canopy Growth Corporation (NASDAQ:CGC), Aurora Cannabis (NYSE:ACB), Cronos Group (NASDAQ:CRON), Tilray (NASDAQ:TLRY) en Aphria (NASDAQ:APHA).

Canopy Growth Corporation (NASDAQ:CGC)

Laten we maar direct beginnen met de grootste, Canopy Growth Corporation (NASDAQ:CGC). Het aandeel begon 23 november op $24,72 per aandeel en schoot omhoog tot een piek van $27,54: een stijging van 11,4%. Uiteindelijk daalde het aandeel na die piek wel iets en stabiliseerde het aandeel op 24 november rond 16:00 Nederlandse tijd op $26,97: toch een stijging van 8,9%.

Klik hier om al onze berichtgeving over Canopy Growth te lezen.

canopy growth nasdaq:CGC CGC Nasdaq
Via Google

Aurora Cannabis (NYSE:ACB)

Aurora Cannabis (NYSE:ACB) kent een wisselvallig jaar, maar was toch een van de grootste stijgers. Het aandeel begon 23 november op $7,17 per aandeel en schoot omhoog tot een piek van $9,10: een stijging van 26,9%. Uiteindelijk daalde het aandeel na die piek wel iets en stabiliseerde het aandeel op 24 november rond 16:00 Nederlandse tijd op $8,44: toch een flinke stijging van 17,71%.

Klik hier om al onze berichtgeving over Aurora te lezen.

aurora acb nyse:acb nyse
Via Google

Cronos Group (NASDAQ:CRON)

Ook Cronos Group (NASDAQ:CRON) kent een wisselvallig jaar. Het startte het jaar 2020 op $7,36 en piekte zelfs op $8,02 dollar na de bekendmaking van de machtsoverdracht. Het aandeel begon 23 november op $7,34 per aandeel en schoot omhoog tot een piek van $8,21: een stijging van 11,85%. Uiteindelijk daalde het aandeel na die piek wel iets en stabiliseerde het aandeel op 24 november rond 16:00 Nederlandse tijd op $7,75: een kleine stijging van 5,6%.

Klik hier om al onze berichtgeving over Cronos Group te lezen.

Cronos nasdaq:cron nasdaq cron
Via Google

Tilray (NASDAQ:TLRY)

Tilray (NASDAQ:TLRY) kent eigenlijk simpelweg een slecht jaar. Het aandeel was begin dit jaar nog $16,4 dollar waard. Daar is nu nog maar de helft van over. Toch kende ook Tilray een flinke stijging. Het aandeel begon 23 november op $6,68 per aandeel en schoot omhoog tot een piek van $8,09: een stijging van 21,1%. Uiteindelijk daalde het aandeel na die piek wel iets en stabiliseerde het aandeel op 24 november rond 16:00 Nederlandse tijd op $7,46: toch een stijging van 11,7%.

Klik hier om al onze berichtgeving over Tilray te lezen.

Tilray Nasdaq:tlry nadaq tlry
Via Google

Aphria (NASDAQ:APHA)

Aphria (NASDAQ:APHA) kent een goed jaar, ondanks een flinke dip precies rond het begin van de corona crisis. Inmiddels is het aandeel meer waard dan het begin dit jaar was. Het startte het jaar op $5,00 per aandeel namelijk.

Ook Aphria profiteerde van het nieuws over de transitie. Het aandeel begon 23 november op $6,36 per aandeel en had een piek van $6,88: een stijging van 8,2%. Uiteindelijk daalde het aandeel na die piek wel iets en stabiliseerde het aandeel op 24 november rond 16:00 Nederlandse tijd op $6,84: toch een stijging van 8,2%.

Klik hier om al onze berichtgeving over Aphria te lezen.

Aphria cannabis aandelen
Via Google

Grootste stijger: Aurora Cannabis (NYSE:ACB)

De grootste stijger is Aurora Cannabis (NYSE:ACB) met 17,71% gevolgd door Tilray (NASDAQ:TLRY) met 11,7%.

Canopy Growth Corporation (NASDAQ:CGC) met 8,9%, Aphria (NASDAQ:APHA) met 8,2% en Cronos Group (NASDAQ:CRON) met 5,6% kenden een kleinere stijging.

Conclusie: investeerders cannabis aandelen verwachten positieve dingen van regering Biden

Eerder maakten we al een analyse over wat de regering Biden voor cannabis legalisatie kan betekenen. De investeerders in cannabis aandelen zien het ook wel in hem zitten blijkbaar en verwachten goede dingen van de regering Biden. In mijn analyse concludeerde ik al het volgende:

De Democratische partij wilt alleen nog niet mee met cannabis legalisering, een sentiment wat juist voornamelijk onder aanhangers van de Democratische partij aanwezig is. Het is zeer waarschijnlijk dat ze vreesden dat het mogelijke Republikeinse kiezers in 2016 (toen Donald Trump werd gekozen) die nu voor Biden wilden stemmen, zou afschrikken als ze zich wel hiervoor uitspraken. Joe Biden en Kamala Harris richtten zich vooral op Donald Trump zijn eerdere stemmers, die het nu niet meer met hem zien zitten.

Maar de druk neemt toe, zoals ik ook schreef in mijn analyse over de cannabis legalisatie overwinningen in de Amerikaanse verkiezingen. Het zou goed binnen vier jaar kunnen gebeuren, gaf de Amerikaanse journalist, auteur en hennepboer Doug Fine aan in een recente Cannabis Industrie Podcast.

En het kan zo maar zijn dat Mexico daarbovenop cannabis legaliseert voor het jaaruiteinde.

Als het land wat met de War on Drugs begon (de Verenigde Staten), en het meest getroffen land (Mexico) er beiden gedeeltelijk mee zullen stoppen, zal dat onvermijdelijk ervoor zorgen dat andere landen zullen volgen.