Grootste cannabis SPAC stelt Jay-Z aan als Chief Visionary Officer

Daarnaast heeft het Roc Nation, Caliva en Left Coast Ventures overgenomen om TPCO Holding Corp te vormen.

0
New York akerna legale cannabis verkoop jay-z amerikaanse staten
- Advertentie -

Subversive Capital Acquisition Corp., een special purpose acquisition company (SPAC), heeft deze week aangekondigd in een persbericht dat het Jay-Z heeft aangesteld in de directie. Daarnaast heeft het entertainment bedrijf Roc Nation, Caliva en Left Coast Ventures overgenomen om TPCO Holding Corp. (de moedermaatschappij) te vormen. Dat maakt het de grootste SPAC in zowel de cannabis- als de Canadese geschiedenis.

De fusie van de twee bedrijven uit Californië, Caliva en Left Coast Ventures, zal een volledig verticaal geïntegreerd platform creëren met teelt, productie, merken, detailhandel en levering om verdere merkontwikkeling en een agressieve Mergers and Acquisitions (M&A) strategie te ondersteunen. Caliva en Left Coast Ventures verwachten gecombineerde pro forma-inkomsten van $ 185 miljoen in 2020 en $ 334 miljoen in 2021.

Reactie Jay-Z en andere CEO’s

Shawn “JAY-Z” Carter, die na het sluiten van de transactie de Chief Visionary Officer van het moederbedrijf zal worden, zei in het persbericht: “Hoewel we weten dat we het onrecht dat is ontstaan ​​door de ‘War on Drugs‘ niet volledig kunnen goedmaken, kunnen we helpen een betere en inclusieve toekomst. De merken die we bouwen, zullen een nieuwe weg banen voor een erfenis die geworteld is in gelijkheid, toegang en rechtvaardigheid. We creëren iets dat mensen kunnen vertrouwen en we investeren in onze toekomst, onze mensen en onze gemeenschappen.”

“(…)We creëren iets dat mensen kunnen vertrouwen en we investeren in onze toekomst, onze mensen en onze gemeenschappen”

De voorzitter van SCAC, Michael Auerbach, zei in het persbericht: “Californië is de machtigste cannabiseconomie ter wereld en we hebben een unieke kans om de markt te consolideren met The Parent Company. Met zijn geavanceerde infrastructuur, toonaangevende operationele efficiëntie, bewezen strategie van merken en culturele invloed, zal The Parent Company naar verwachting het best gepositioneerd zijn voor het onvermijdelijke einde van het cannabisverbod in de Verenigde Staten.”

Steve Allan, die na het afronden van de transactie CEO van het moederbedrijf zal worden, zei in het persbericht: “Naast het opbouwen van de meest invloedrijke portfolio van cannabis- en hennepmerken ter wereld, is het verticale operationele platform van The Parent Company ontworpen voor groei en toekomstige fusies. en overnames, waarmee een pad wordt gesmeed om de cannabisindustrie in Californië opnieuw te definiëren.”

Chris Akelman, Partner bij Fireman Capital Partners (“FCP”), zei in het persbericht: “Caliva en Left Coast Ventures zijn twee bewezen cannabisoperatoren, en Californië is een ongelooflijke markt met een enorme kans op consolidatie. Ik ben trots op de rol van FCP en heb er vertrouwen in dat The Parent Company door zal gaan met het bouwen van toonaangevende merken op het gebied van cannabis.”