New York hint op “snelle” cannabis legalisatie voor economisch herstel door corona crisis

Afgelopen maart ketste het weer eens af, maar cannabis legalisatie in New York leeft weer. New York heeft het nodig voor economisch herstel laat de gouverneur weten in een interview.

0
New York akerna legale cannabis verkoop jay-z amerikaanse staten
- Advertentie -

Niet voor niets staat “snelle” tussen haakjes. De belofte om cannabis te legaliseren in New York heeft veel weg van een terugkomende grap. We lezen er al over sinds 2012 en toch is het er nog steeds niet van gekomen in de anders vrij liberale staat en stad. Afgelopen maart ketste het weer eens af, maar cannabis legalisatie in New York leeft weer.

Gouverneur Cuomo in maart: “Too much, too little time”

Eerder dit jaar liet de New Yorkse gouverneur Andrew Cuomo weten dat het legaliseren van cannabis waarschijnlijk niet zal worden opgenomen in de staatsbegroting: “Too much, too little time.”

Inmiddels zitten we alweer bijna in november en de tweede golf dendert nu over ons land heen, terwijl het in New York op dit moment redelijk rustig en stabiel is met de corona besmettingen.

new york corona gevallen

Er is dus even tijd om te ademen in New York en onder andere na te denken wat te doen met de economie die een grote klap heeft gekregen.

Gouverneur Cuomo in oktober over legalisering van cannabis in New York: “Binnenkort, want nu hebben we het geld nodig”

De Democratische New Yorkse gouverneur Andrew Cuomo zei onlangs dat het legaliseren van cannabis een belangrijke manier is waarop de staat economisch kan herstellen van de corona crisis.

“Ik heb de afgelopen jaren geprobeerd het voor elkaar te krijgen”

Tijdens een virtueel evenement om zijn nieuwe boek over de COVID-19-reactie van de staat te promoten, werd de gouverneur gevraagd wanneer New York cannabis voor volwassen gebruik gaat legaliseren.

“Binnenkort, want nu hebben we het geld nodig”, zei hij volgens een opname die werd verkregen door USA Today Network. “Ik heb de afgelopen jaren geprobeerd het voor elkaar te krijgen.”

En eerder zei een adviseur van de gouverneur dat New York cannabis tegen april zal legaliseren.

Over de legalisering van cannabis in New York hadden we het ook over op de tweede Cannabis Industrie Podcast met Andrew Arnett vanuit Brooklyn, NYC. Later interviewde hij ook de legendarische cannabis activist Dana Beal voor ons in New York.

En over een weekje mag de staat New Jersey wat ten zuiden ligt van de staat New York stemmen over cannabis legalisatie. En het ziet er naar uit dat het ook echt gaat gebeuren. Daar riep de gouverneur New Jersey voor te stemmen omdat cannabis legalisatie een goed idee is voor economisch herstel.