Bijna vier maanden cannabisindustrie.nl: een tussentijdse terugblik

Nog een weekje tot november en dat betekent dat we bijna 4 maanden bestaan. Tijd voor een tussentijdse terugblik van onze oprichter Mauro Picavet.

0
cannabisindustrie cannabis industrie CBD marktomvang markt wereldwijd cannabis bezorging
- Advertentie -

Het is alweer bijna november en dus zit er een derde van het eerste jaar voor deze website er al op. Ik ben namelijk live gegaan met de website op 1 juli 2020. In deze column een terugblik op die periode.

Eerste adverteerders

Het was dan ook hard werken de afgelopen 5 maanden, want er ging ook een maand voorbereiding aan vooraf. En het is zonder financiële investering begonnen: alleen mijn tijd. Gelukkig kan ik melden dat er inmiddels een adverteerder te zien is op de website en daar gaat binnenkort nog eentje bij komen. Ook heeft een coffeeshop die liever anoniem wil blijven een mooie donatie gedaan, waardoor de motivatie bij mij alleen maar is toegenomen. Natuurlijk is er plek voor meer adverteerders, neem dan ook gerust contact op bij interesse en dan komen we vast wel tot een goede overeenkomst.

Natuurlijk is er plek voor meer adverteerders

Zoals ik het nu in deel werk ik aan de website 5 ochtenden tot net in de middag en zorg gemiddeld dat er 3-4 artikelen op werkdagen worden gepubliceerd en een of twee per dag op zaterdag en zondag. Dat geeft de mogelijkheid om ook aan andere projecten verder te werken, zoals mijn functie als secretaris van stichting Verbond voor Opheffing van het Cannabisverbod.

363 artikelen gepubliceerd door 15 auteurs

In totaal zijn er 15 verschillende auteurs geweest en blijft het zoeken naar nieuwe aanwas. Mocht je je geroepen voelen, aarzel dan zeker niet om contact op te nemen. Ook als je niet zo veel ervaring met schrijven hebt.

> 10.000 bezoekers en

> 25.000 pageviews

In totaal zijn er inclusief dit artikel 363 artikelen gepubliceerd in 22 verschillende categoriën. En daar bovenop nog 20 pagina’s met informatie. Ook heb ik 14 podcasts opgenomen.

In totaal heb ik al meer dan 10.000 bezoekers op de website mogen ontvangen die samen voor meer dan 25.000 pageviews hebben gezorgd. Hoopvol is ook dat de bezoeken via Google tot nu toe iedere maand verdubbelen.

En verder…

Al met al ben ik zeker tevreden met de progressie. Alhoewel een website in principe nooit af is en altijd beter kan. Ook met de feedback ben ik blij, van kritische dingen tot schouderklopjes.

Al met al ben ik zeker tevreden met de progressie

Verwacht vanaf november ook dat het stemmen kan beginnen op de genomineerden voor de Coffeeshop van het Jaar 2020 en de Ondernemer van het Jaar 2020.

En mocht je dit lezen en nog niet onze twee wekelijkse nieuwsbrief ontvangen, hier kan je je inschrijven.

Verder ben ik vooral van plan op deze voet verder te gaan. Genoeg motivatie in ieder geval en genoeg om over te berichten. Wat hieronder nog volgt is een overzichtje met cijfertjes.

Cannabisindustrie.nl van 1 juli t/m 27 oktober in cijfers

  • 363 artikelen gepubliceerd
  • 22 verschillende categoriën
  • 15 verschillende auteurs
  • 20 pagina’s gepubliceerd
  • 14 podcasts
  • > 10.000 bezoekers
  • > 25.000 pageviews
  • Bezoekers via Google verdubbelen iedere maand

In een eerdere column had ik het ook al over de naam, planning en lancering