Aanvraag ingediend voor openen nieuwe coffeeshop in Utrecht

Er is een aanvraag gediend voor een nieuwe coffeeshop aan de Elektronweg op bedrijventerrein Lage Weide in Utrecht.

0
coffeeshops jan van piekeren column werken in de coffeeshops tijdens de corona crisis afhaal horeca gedeelte open dicht coffeeshop roermond Coffeeshop van het Jaar
- Advertentie -

Mogelijk komt er een nieuwe coffeeshop in Utrecht. Daarvoor zou namelijk vorige week een aanvraag zijn ingediend, bericht De Utrechtse Internet Courant.

Aanvraag gedaan voor vestiging nieuwe coffeeshop aan Elektronweg in Utrecht

Het coffeeshopbeleid van Utrecht biedt ruimte voor zeventien coffeeshops, terwijl er op dit moment maar elf zijn.

Plek voldoet aan criteria Utrechtse coffeeshopbeleid

Met dat gegeven in het achterhoofd is er dus een aanvraag gediend voor een nieuwe coffeeshop aan de Elektronweg op bedrijventerrein Lage Weide in Utrecht.

De Utrechtse Internet Courant bericht dat er een informatieavond wordt georganiseerd voor betrokkenen, zoals ondernemers, organisaties en bewoners uit de omgeving. Daar zal ook de aanvrager aanwezig zijn.

Het college van Burgemeesters en Wethouders (B&W) zou volgens De Utrechtse Internet Courant positief staan ten opzichte van de locatie aan de Elektronweg en bijbehorende plannen. Het gemeentebestuur is positief omdat het buiten een woonwijk op een industrieterrein en aan verschillende uitvalswegen ligt. De plek voldoet daarnaast aan de criteria van het Utrechtse coffeeshopbeleid volgens de gemeente.

Utrechtse deelname aan wietexperiment?

In het regeerakkoord dat december vorig jaar werd gepresenteerd, stond ter verassing dat er een extra ‘grote stad’ aan het experiment gesloten coffeeshopketen zal worden toegevoegd. Mogelijk wordt het dus Utrecht, de kleinste stad van de ‘grote steden’. Maar een duidelijk akkoord is er nog niet.

Ondanks dat het merendeel van de coffeeshops vooralsnog tegen is, wil D66 Utrecht doorpakken en hebben ze een voorstel gedaan om alsnog deel te nemen aan het wietexperiment.

Nederland telde nog maar 565 coffeeshops in 2021

Vorig jaar berichtten we dat uit de 2021 coffeeshopmonitor bleek dat er in Nederland nog maar 565 coffeeshops zijn in 2021 verspreid over 102 coffeeshopgemeenten. Een stijging van één coffeeshop ten op zichte van 2020, maar een daling van twee coffeeshops sinds de laatste coffeeshopmonitor van 2018 toen er 567 coffeeshops werden geteld.