D66 Utrecht doet voorstel voor deelname aan wietexperiment

Dat terwijl de lokale SP in Utrecht zich juist achter de coffeeshopondernemers schaart die een deelname aan de wietproef niet zien zitten.

0
D66 drugsbeleid softdrugsbeleid softdrugs cannabis wietproef sidney smeets
- Advertentie -

In het regeerakkoord dat vorige week werd gepresenteerd, stond ter verassing dat er een extra ‘grote stad’ aan het experiment gesloten coffeeshopketen zal worden toegevoegd. Ondanks dat het merendeel van de coffeeshops vooralsnog tegen is, wil D66 Utrecht doorpakken en hebben ze een voorstel gedaan om alsnog deel te nemen aan het wietexperiment.

D66 Utrecht ziet deelname aan wietexperiment wel zitten

Dat maakte de lokale partij van D66 bekend op Twitter gisteren.

“D66 wil dat Utrecht mee gaat doen met het landelijke wietexperiment en heeft daarom een voorstel gedaan in #raad030 vandaag. Wat D66 betreft verandert het huidige drugsbeleid zodat er een legale en veilige keten ontstaat.”

In een vervolg Tweet laat het weten:

“De huidige productie en levering aan de coffeeshopketen zorgt voor onnodige risico’s en onveilige situaties. Door het decriminaliseren en controleren van deze keten kun je de kwaliteit van producten en daarmee volksgezondheid waarborgen.”

Ze sluiten af met een derde Tweet

“Het coalitieakkoord breidt het landelijk experiment uit. Utrecht had zich bij de start al aangemeld, maar viel buiten de boot vanwege de strikte voorwaarden. Nu de regeling is verruimd kan de stad zich opnieuw aanmelden.”

SP Utrecht schaart zich achter coffeeshopondernemers

Dat terwijl de lokale SP in Utrecht zich juist achter de coffeeshopondernemers schaart die een deelname aan de wietproef niet zien zitten. De SP heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders waarin ze de burgemeester oproepen geen definitieve stappen te zetten zonder dat de gemeenteraad daarmee akkoord is. Een antwoord wordt binnen twee weken verwacht.