Aurora en 22nd Century Group verlenen licentie voor fundamentele biosynthese IP aan Cronos Group

Aurora en 22nd Century Group verlenen een biosynthese IP aan Cronos Group voor onderzoek en ontwikkeling op de biosynthese van cannabinoïden.

0
cannabis nanotechnologie CBG productie fermentatie playboy cannovex cannabinoïden België fyta company Cannabis Global kanker
- Advertentie -

Aurora Cannabis Inc. (NASDAQ:ACB) heeft samen met 22nd Century Group, Inc. (NASDAQ:XXII) vorige week aangekondigd in een persbericht dat ze een niet-exclusieve driewegovereenkomst om de intellectuele eigendom van biosynthese in licentie te geven aan Cronos Group Inc. (NASDAQ:CRON), bedoeld om te helpen bij de vooruitgang van onderzoek en ontwikkeling op de biosynthese van cannabinoïden.

Aurora en 22nd Century Group verlenen biosynthese IP aan Cronos Group

Bij biosynthese, een veel voorkomend proces in de farmaceutische industrie, worden levende micro-organismen gebruikt om eenvoudige stoffen om te zetten in complexe verbindingen. Door biosynthese wordt verwacht dat cannabinoïden, met name zeldzame zoals cannabigerol (CBG), cannabichromeen (CBC) en cannabinol (CBN), efficiënt en betrouwbaar worden geproduceerd met een hoge zuiverheid.

“(…)veelbelovende stap in de richting van de commercialisering van cannabinoïdeproducten met behulp van biosynthese”

“We zijn zeer geïnteresseerd in de evolutie van cannabinoïden en dit is een veelbelovende stap in de richting van de commercialisering van cannabinoïdeproducten met behulp van biosynthese”, zegt Miguel Martin in het persbericht, Chief Executive Officer van Aurora. “Het langetermijnpotentieel voor zeldzame cannabinoïde-moleculen geproduceerd door middel van biosynthese is ongelooflijk veelbelovend gezien hun efficiënte productiemethoden en potentiële therapeutische voordelen en bruikbaarheid in gezondheids-, welzijns- en consumentenproducten.”

Aurora’s connectie met de biosynthetische productie van cannabinoïden vond zijn oorsprong in het vroege werk van de voormalige Chief Science Officer van het bedrijf over de ontdekking van sleutelgenen binnen de biosyntheseroute van cannabinoïden.

“Deze licentie combineert de middelen en het intellectuele eigendom van alle drie de bedrijven in deze overeenkomst die bedoeld is om het commerciële succes van een biosynthetische benadering te vergemakkelijken, die een aanvulling vormt op de ontwrichtende op planten gebaseerde vooruitgang 22nd Century en Aurora blijven zich ontwikkelen om meer consistente en hogere opbrengsten te brengen aan de hennep- en cannabisindustrie”, zegt James A. Mish in het persbericht, Chief Executive Officer van 22nd Century Group. “Wij zijn van mening dat de beschikbaarheid van zowel plantaardige als biosynthetische cannabinoïden belangrijk zal zijn voor het commerciële succes van onze industrie, en deze overeenkomst positioneert 22nd Century, Aurora en Cronos Group met een belangrijke rol in elke benadering.”

“(…)verschaft ons een onderdeel van het proces dat zou kunnen zorgen voor een hogere snelheid en efficiëntie bij de ontwikkeling en commercialisering van gekweekte cannabinoïden”

“Cronos Group heeft met succes het eerste gekweekte cannabinoïde-product in Canada op de markt gebracht. Het licentiëren van dit intellectuele eigendom verschaft ons een onderdeel van het proces dat zou kunnen zorgen voor een hogere snelheid en efficiëntie bij de ontwikkeling en commercialisering van gekweekte cannabinoïden”, aldus Kurt Schmidt in het persbericht, President en Chief Executive Officer, Cronos Group.

Door middel van licentieovereenkomsten delen Aurora en 22nd Century Group samen de wereldwijde IP-rechten om belangrijke aspecten van de biosynthese van cannabinoïden in planten en micro-organismen te commercialiseren.

De twee bedrijven werken nauw samen om hun IP af te dwingen tegen inbreukmakende partijen en om actief commerciële ontwikkelingsmogelijkheden te onderzoeken.