Canopy verkoopt farmaceutische cannabinoïden bedrijf aan Duitse Dermapharm

Canopy Growth doet het C³ Cannabinoid Compound Company van de hand voor zo'n 122 miljoen euro aan het Duitse Dermapharm.

0
Canopy Growth
- Advertentie -

Vorige week maakte Canopy Growth (NASDAQ:CGC) bekend in een persbericht dat het zijn farmaceutische C³ Cannabinoid Compound Company afdeling verkoopt aan het Duitse Dermapharm voor zo’n 122 miljoen euro.

Canopy Growth doet C³ Cannabinoid Compound Company van de hand voor zo’n 122 miljoen euro aan Dermapharm

Het C³-bedrijf ontwikkelt en produceert farmaceutische producten en bestaat uit Spectrum Therapeutics GmbH, gevestigd in Neumarkt-in-der-Oberpfalz, Duitsland, THC Pharm GmbH The Health Concept, gevestigd in Frankfurt, Duitsland, en Spectrum Therapeutics Austria GmbH, gevestigd in Wenen, Oostenrijk.

Met de desinvestering van C³ zet Canopy Growth zijn evolutie voort naar een CPG-gemodelleerde organisatie en bevordert het zijn strategie om focus en consistente activiteiten in zijn kernmarkten te stimuleren. Het bedrijf zal haar hoogwaardige aanbod van Canadese cannabisproducten voor het medische kanaal blijven benutten in haar belangrijkste internationale markten, waaronder Duitsland, terwijl het ook consumenten voor volwassenen in Canada bedient.

Als gevolg van de desinvestering zal Canopy Growth naar verwachting toekomstige operationele complexiteiten in verband met C³ vermijden en de kapitaalinvesteringsvereisten op korte termijn aanzienlijk verminderen.

“Canopy wordt volwassener als een bedrijf voor consumentenproducten en maakt gebruik van onze marktfocus, innovatie en R&D-kracht om op cannabis en cannabinoïden gebaseerde producten te produceren die een positieve impact hebben op het leven van consumenten”, zegt David Klein in het persbericht, CEO, Canopy Growth. “We blijven ons inzetten om de markt voor medicinale cannabis als kanaal te dienen en zullen dit blijven doen door gebruik te maken van ons bestaande hoogwaardige aanbod van Canadese cannabisproducten om wereldwijd aan de vraag van patiënten te voldoen. Ik wil de C³-teamleden bedanken voor hun harde werk, toewijding en toewijding om het succesvolle bedrijf op te bouwen dat C³ vandaag is.”

Transactieoverzicht

  • Een vooruitbetaling van EUR 80 miljoen (ongeveer CAD $ 115,5 miljoen), onderhevig aan gebruikelijke aanpassingen in contanten en schulden, zal worden gedaan bij het sluiten van de transactie, naast een earn-outbetaling van maximaal EUR 42,6 miljoen (ongeveer CAD $ 61,4 miljoen), afhankelijk van het behalen van bepaalde mijlpalen door de C³-business.
  • Uitgaande van tijdige ontvangst van de vereiste wettelijke goedkeuringen en het voldoen aan andere sluitingsvoorwaarden, zal de transactie naar verwachting tegen 31 januari 2022 worden afgerond.
  • Als onderdeel van de overeenkomst zullen alle C³-medewerkers na het sluiten van de transactie door Dermapharm worden behouden.