Griekenland wil regels voor medicinale cannabis export versoepelen

Geëxporteerde medicinale cannabis zou volgens het voorstel uitsluitend onderworpen zijn aan de wetten in het land dat ze importeert

0
Griekenland medicinale cannabis export
- Advertentie -

Een voorstel van de minister van Ontwikkeling en Investeringen Adonis Georgiadis tijdens een kabinetsvergadering is dat de medicinale cannabis voor de export niet onderhevig zou zijn aan dezelfde wetten als medicinale cannabis die in het binnenland mag worden verkocht, die moet voldoen aan de bestaande wetgeving waarin wordt opgeroepen tot goedkeuring door de Griekse Organisatie van Farmaceutica.

Voorstel om regels Griekenland voor medicinale cannabis export te versoepelen

Geëxporteerde medicinale cannabis zou volgens het voorstel uitsluitend onderworpen zijn aan de wetten in het land dat ze importeert. Het is dus een regeling om de productie en export te stimuleren, vooral gezien de toegenomen belangstelling van investeerders.

Griekenland zou staan te springen om deel te nemen aan de internationale cannabisindustrie, om daarmee de financiële crisis op te vangen die de pandemie heeft teweeggebracht.

Griekenland legaliseerde medicinale cannabis in 2017 en trok in maart 2018 een verbod op teelt en productie in, maar bedrijven moeten een Grieks bedrijf opzetten om land te kopen of te leasen, de documentatie voor de installatievergunning voorbereiden en vervolgens een exploitatievergunning en een medische vergunning aanvragen van de Nationale Organisatie voor Medicijnen om hun bedrijf te starten.

Minister-president Noord Macedonië: legaliseer cannabis voor economisch herstel

Vorig jaar november gaf de minister-president van het aangrenzende Noord Macedonië al aan dat ze cannabis volledig willen legaliseren ten behoeve van het economisch herstel, wat nodig is door de coronacrisis.

Zo ver is Griekenland dus nog niet, maar er is wel al een medicinale cannabis industrie en CBD is er legaal.