Democratische senaatsleiders kondigen stappen aan om cannabis in 2021 federaal te legaliseren

Chuck Schumer, Ron Wyden en Cory Brooker onthullen plan om cannabis in 2021 federaal te legaliseren.

0
democratische partij cannabis trump cannabis onderzoek cannabis legalisatie amerikaanse congres more act joe biden drug czar
- Advertentie -

Drie vooraanstaande voorvechters cannabis legalisering op federaal niveau (landelijk) in het Congres zeiden afgelopen maandag dat de kwestie dit jaar prioriteit zal krijgen in de nieuwe Democratische Senaat en dat ze van plan zijn om in de komende weken ontwerpwetgeving vrij te geven om een ​​gesprek te beginnen over hoe de federale beleidswijziging eruit zal zien.

Chuck Schumer, Ron Wyden en Cory Brooker onthullen plan om cannabis in 2021 federaal te legaliseren

Meerderheidsleider in de senaat Chuck Schumer (D-NY), voorzitter van de Senaatscommissie Financiën Ron Wyden (D-OR) en senator Cory Booker (D-NJ) zeiden in een gezamenlijke verklaring dat het beëindigen van het cannabisverbod “noodzakelijk is om het onrecht van een mislukte oorlog recht te zetten en het beëindigden van decennia toegebrachte aan gemeenschappen van kleur in het hele land.”

“(…)verwoestende gevolgen van dit discriminerende beleid ongedaan zal maken”

De wetgevers, die elk hebben gepleit voor federale legalisatie, zeiden dat “we ook maatregelen moeten nemen die mensen die oneerlijk het doelwit waren van de War on Drugs, opheffen”, vooral nu meer staten ervoor kiezen om te legaliseren.

“We zijn vastbesloten om samen te werken om uitgebreide cannabishervormingswetgeving voor te stellen en te bevorderen die niet alleen de bladzijde van dit trieste hoofdstuk in de Amerikaanse geschiedenis zal omslaan, maar ook de verwoestende gevolgen van dit discriminerende beleid ongedaan zal maken”, zeiden ze. “De Senaat zal de overweging van deze hervormingen tot een prioriteit maken.”

En de MORE Act dan?

De Amerikaanse vertegenwoordiger Earl Blumenauer (D-OR), oprichter en covoorzitter van de Congressional Cannabis Caucus, heeft onderstaande verklaring vrijgegeven, na de aankondiging van de senatoren:

“We kijken ernaar uit om met de Senaat samen te werken om het wetsvoorstel te verfijnen(…)”

“Ik ben erg opgewonden dat onze kampioenen in de senaat – meerderheidsleider Chuck Schumer en senatoren Cory Booker en Ron Wyden – bereid zijn om samen verder te gaan met uitgebreide cannabiswetgeving. Vorig jaar hebben we hemel en aarde bewogen om een ​​wetsvoorstel door het Huis te krijgen met de belangrijkste bepalingen inzake strafrecht en herstelrecht, maar Mitch McConnell blokkeerde de overweging. Nu is de nieuwe leiding van de Senaat bereid de mantel op te pakken. De MORE Act – een product van jarenlang werk met advocaten, leiders van de cannabisindustrie en deelstaatregeringen – is een geweldige basis. We kijken ernaar uit om met de Senaat samen te werken om het wetsvoorstel te verfijnen, de kernprincipes naar voren te brengen en het federale verbod op cannabis voor eens en voor altijd te beëindigen. Het ontbrekende ingrediënt bij de cannabishervorming is actie in de Senaat. Om eindelijk het actieve leiderschap te hebben van de nieuwe meerderheidsleider van de Senaat, in plaats van vast te zitten op het wetgevende kerkhof van McConnell, maakt dit het verschil in de wereld.”

Lees de volledige verklaring van de Amerikaanse senatoren

Hieronder het volledige statement. Uiteraard, vrij vertaald.

Amerikaanse senatoren Cory Booker, D-N.J., Ron Wyden, D-Ore., en Chuck Schumer, D-N.Y., Hebben tijdens het 117e congres de volgende gezamenlijke verklaring afgegeven over uitgebreide cannabishervormingswetgeving:

De War on Drugs is een oorlog tegen mensen geweest – vooral tegen mensen van kleur. Het beëindigen van het federale verbod op marihuana is noodzakelijk om het onrecht van deze mislukte oorlog recht te zetten en een einde te maken aan decennia van schade toegebracht aan gekleurde gemeenschappen in het hele land. Maar dat alleen is niet voldoende. Aangezien staten doorgaan met het legaliseren van marihuana, moeten we ook maatregelen nemen om mensen die ten onrechte het doelwit waren van de War on Drugs, op te heffen.

We zijn vastbesloten om samen te werken om uitgebreide cannabishervormingswetgeving voor te stellen en te bevorderen die niet alleen de bladzijde van dit trieste hoofdstuk in de Amerikaanse geschiedenis zal omslaan, maar ook de verwoestende gevolgen van dit discriminerende beleid ongedaan zal maken. De Senaat zal de behandeling van deze hervormingen tot een prioriteit maken.

In het begin van dit jaar zullen we een voorstel voor een uniforme discussie publiceren over uitgebreide hervormingen om herstelrecht te garanderen, de volksgezondheid te beschermen en verantwoorde belastingen en regelgeving te implementeren. Input krijgen van stakeholdergroepen zal een belangrijk onderdeel zijn van het ontwikkelen van deze kritische wetgeving.