Parlement Griekenland neemt medicinale productie en verkoop wetgeving aan

Afgelopen vrijdag nam het Griekse parlement wetgeving aan die de productie en verkoop van medicinale cannabis beter zou regelen dan de huidige wetgeving.

0
Griekenland medicinale cannabis export
- Advertentie -

Griekenland staat te springen om deel te nemen aan de internationale cannabisindustrie, om daarmee de financiële crisis op te vangen die de pandemie heeft teweeggebracht. Afgelopen vrijdag nam het Griekse parlement wetgeving aan die de productie en verkoop van medicinale cannabis zou regelen. De wetgeving was ingebracht door de regering zelf.

Griekenland wil profiteren van opkomende medicinale cannabisindustrie

Griekenland legaliseerde in 2017 al medicinale cannabis, maar in zeer beperkte vorm.

Griekenland legaliseerde in 2017 al medicinale cannabis, maar in zeer beperkte vorm

De vorige week aangenomen wet heeft de titel “Productie, extractie en distributie van eindproducten van farmaceutische cannabis van de soort Cannabis Sativa L, die meer dan 0,2% tetrahydrocannabinol (THC) bevat”, en was oorspronkelijk ingediend door het Ministerie van Ontwikkeling en Investeringen.

Met dit wetsvoorstel zouden de resultaten zeer snel kunnen worden gezien, omdat het het proces van het verkrijgen van vergunningen voor de productie van medicinale cannabis in Griekenland versnelt. Er zijn echter twee afzonderlijke vergunningen die je nodig hebt om cannabis te mogen kweken, namelijk een installatievergunning en de exploitatievergunning.

Versoepelingen waren dan ook al in februari aangekondigd.

Huidige medicinale cannabis wetgeving zeer beperkt

En dat is nodig, want de huidige wetgeving is te beperkt. Zo moeten bedrijven een Grieks bedrijf opzetten om land te kopen of te leasen, de documentatie voor de installatievergunning voorbereiden en vervolgens een exploitatievergunning en een medische vergunning aanvragen van de Nationale Organisatie voor Medicijnen om hun bedrijf te starten.