Column: Rens Hoppenbrouwers over de High Tea Potcast

Naast het werken aan zijn eigen projecten, maakt Rens in samenwerking met cannabis journalist veteraan en voorzitter van Stichting VOC Derrick Bergman ook nog iets anders: De High Tea Potcast. Hoe en waarom hij deze podcast is begonnen, legt hij graag uit in deze column.

0
- Advertentie -
Dutch Passion

Sinds de dag dat ik mijn zeer gewaardeerde collega Derrick voor het eerst leerde kennen, ben ik eigenlijk niet meer weggegaan. Zeker twee keer in de week kwam ik naar het kantoor van de stichting Verbond voor Opheffing van het Cannabisverbod, om daar te leren van al die prachtige verhalen uit de mond van de voorzitter.

De geboorte van de High Tea Potcast

Het werd bijna een waar ritueel voor mij. Aan het begin van de middag kwam ik binnen, nam een plaats en rolde daar mijn eerste jointje. Tijdens het draaien begon de spraakwaterval op gang te komen, en genoot ik ten volste van al de sappige roddels, het meest belangrijkste nieuws en discussieerden we over de laatste ontwikkelingen in de cannabisindustrie.

op een dag kwam daar een klein Eureka momentje voor mij

En op een dag kwam daar een klein Eureka momentje voor mij. Omdat ik zo gefascineerd was door al deze informatie, begon er een besef bij mij te groeien, dat er waarschijnlijk meer mensen dit enorm interessant en leerzaam zouden vinden. Met deze gedachte in mijn hoofd ben ik geïnspireerd geraakt door het fenomeen Podcasts. Het was eigenlijk precies wat we al jaren deden, maar dan zonder microfoons. Door dat de zoon, Simon, van Derrick al jaren enorm gedreven is met beeld en geluid, hadden we ook direct alle apparatuur in huis. Een geluk en toeval in een.

High Tea Potcast Derrick Bergman Rens Hoppenbrouwers

Inspirerende gasten

Zodoende is de High Tea Potcast ontstaan. Een tweewekelijkse podcast over cannabis en alles wat er met deze wonderbaarlijke plant te maken heeft. We zijn begonnen in oktober 2019, en we hebben ondertussen al 39 afleveringen opgenomen met tal van bijzondere gasten. Ook Mauro Picavet, oprichter van cannabisindustrie.nl, schuift regelmatig aan als vaste tafelgast. 

grote indruk gemaakt bij mij is Karma Genetics

Een van deze gasten die is aanschoven bij de podcast die een grote indruk bij mij heeft gemaakt is Karma Genetics. Zijn levensverhaal is enorm inspirerend. Vanuit een wat verharde omgeving is hij zichzelf gaan terugvinden in de bergen en natuur van Nepal. Vele legendes uit de cannabisindustrie zitten bomvol met bijzondere verhalen, en ik hoop die er allemaal uit te mogen trekken. En dan hebben we ook nog de podcast die we opnamen met Jules en Myrtle, bekend als het Dagga Couple, op het balkon van onze appartement in Barcelona. Enorm emotioneel voor ons allemaal omdat helaas 3 maanden later Jules werd vermoord in zijn eigen huis in Zuid Afrika. We kunnen het ons nog steeds moeilijk voorstellen dat Jules er niet meer is, en we waarderen Myrtle enorm voor haar onvermoeide strijd voor legalisatie in haar eigen land. 

Een uur cannabis cultuur

De podcast is iets wat organisch is ontstaan, en wat mij erg veel genoegen doet na elke succesvolle opname. Ik ga er dan ook van uit dat we dit nog wel even blijven doen, en hopelijk kunnen we nog meer inspirerende gasten naar de High Tea studio zien te krijgen. Heb jij nog geen aflevering geluisterd, en ben je nieuwsgierig? Luister naar de High Tea Potcast, een vol uur cannabis cultuur! 

Alle afleveringen van de High Tea Potcast zijn te vinden op de website, maar ook op je favorite podcast platformen zoals ItunesSoundcloud en Spotify. En er is een Instagram account: @highteapotcast.