Kaya Holdings verwerft 50% van Grieks medicinale cannabis project

Het Amerikaanse Kaya Holdings heeft zijn activiteiten in Griekenland uitgebreid door 50% te verwerven van een medicinale cannabis project.

0
Griekenland medicinale cannabis export
- Advertentie -

Kaya Holdings, Inc. (OTCQB:KAYS) kondigde eerder deze week aan in een persbericht dat haar meerderheidsdochter Kaya Farms Greece een overeenkomst heeft gesloten om 50% te verwerven van een medisch cannabisproject in Epidaurus, Griekenland (Greek Kaya). Het is de tweede cannabisonderneming van het bedrijf in Griekenland.

Amerikaanse Kaya Holdings breidt activiteiten in Griekenland uit

Het nieuwste project van met 50.000 vierkante meter aan reeds gebouwde gebouwen is ontworpen om de verkoop van eigen cannabisproducten aan de EU te versnellen. De locatie in Epidaurus bestaat uit 2 met elkaar verbonden industriële gebouwen (ongeveer 50.000 vierkante voet, 4645 vierkante meter in totaal in vogelvlucht) gelegen op 2,8 hectare grond, met een eigen onafhankelijk industrieel elektriciteitscentrale en voldoende watervoorziening om aan de behoeften van de faciliteit te voldoen.

Het Griekse Kaya-project omvat 25.000 vierkante voet (2322 vierkante meter) cannabisteelt binnenshuis, een EU-GMP-extractie- en verwerkingsfaciliteit van 15.000 vierkante voet (1393 vierkante meter) en een EU-GMP-verpakkingsgebied van 10.000 vierkante voet (929 vierkante meter). Er is voldoende ruimte voor uitbreiding met ruimte om nog eens 15.000 vierkante meter op het terrein te bouwen.

Het Griekse Kaya is van plan om Kaya’s eigen cannabismerken (CBD/THC) te kweken en te produceren voor distributie in de Griekse, Duitse en andere EU-markten, zoals toegestaan ​​door lokale regelgeving. De joint venture wacht op projectfinanciering en definitieve goedkeuring van de vergunning van de Griekse overheid.

Het Epidaurus-project is kleiner van omvang dan het 15 hectare grote project van het bedrijf in Thebe, Griekenland, waardoor Kaya de teelt en verwerking van zijn eigen merkcannabisproducten voor distributie op legale EU-markten kan versnellen, in afwachting van een grotere legale vraag naar cannabis voorafgaand aan de ontwikkeling een grootschalige capaciteit in Thebe.

“We verwachten dat 2022 een doorbraakjaar voor ons(…)”

“We verwachten dat 2022 een doorbraakjaar voor ons zal zijn nu onze inspanningen om voet aan de grond te krijgen op de Europese cannabismarkt vruchten beginnen af ​​te werpen”, merkte CEO Craig Frank op in het persbericht. “We hebben onze internationale banden in 2021 aanzienlijk versterkt en hebben nu het netwerk om gedurfde stappen te ondernemen om ons belang op te eisen in een wereldwijde cannabissector die nog in de kinderschoenen staat”.