Dit is waar Massachusetts’ 122 miljoen dollar aan cannabis belastingen heen ging

De cannabis belastingen hebben een verscheidenheid aan nationale en lokale behoeften ondersteund.

0
cannabis belastingen Massachusetts cbd olie coffeeshp dizzy duck den haag 5000 clever leaves zkittlez wiet
- Advertentie -

Terwijl het fiscale jaar 2020 in de VS bijna tot een einde is gelopen, markeerde Massachusetts een mijlpaal: $ 122 miljoen dollar was er binnen gekomen aan cannabis belastingen in de eerste twee fiscale jaren.

Waar is dat geld van de cannabis belastingen gebleven?

Volgens een Business Journal-analyse van staatsgegevens heeft het geld een verscheidenheid aan nationale en lokale behoeften ondersteund.

het geld heeft een verscheidenheid aan nationale en lokale behoeften ondersteund

Het geld is afkomstig van een belasting van 20% op recreatieve cannabis, geïmplementeerd op alle niet-medicinale cannabis verkopen sinds de eerste legale recreatieve cannabis winkels in november 2018 werden geopend. De belasting omvat 6,25% omzetbelasting, 10,75% accijnzen en lokale optiebelasting voor steden tot 3%.

Hieronder een uitsplitsing van hoeveel er aan cannabis belastingen is geregistreerd en hoe dat geld tot nu toe is uitgegeven.

Omzetbelasting: $ 38,16 miljoen

De omzetbelastingfinanciering bedroeg $ 8,11 miljoen in fiscaal 2019 en $ 30,05 miljoen in fiscaal 2020, volgens controlegegevens die door de staat zijn vrijgegeven.

Volgens het Department of Revenue wordt omzetbelasting uit marihuana, samen met reguliere omzetbelastinginkomsten, gestort in het algemeen fonds van de staat, evenals in de MBTA- en School Building Authority-fondsen.

Accijnzen: $ 65,63 miljoen

Volgens gegevens van de controleur bedroegen de accijnzen in het boekjaar 2019 $ 13,95 miljoen en in het boekjaar 2020 $ 51,68 miljoen. Volgens de wet gaan accijnzen, samen met eventuele boetes en vergoedingen voor cannabis, naar het Marijuana Regulation Fund. Sinds dat fonds in het boekjaar 2018 inkomsten begon te verzamelen, heeft het $ 113 miljoen verzameld.

De wet staat de wetgever ook toe om geld toe te wijzen aan volksgezondheid en gedragsgezondheid, openbare veiligheid en gemeentelijke politieopleiding

Volgens de staatswet kan de wetgever die financiering gebruiken om de Cannabis Control Commission of vijf andere gebieden te ondersteunen, waarvan er twee gericht zijn op economische rechtvaardigheid en initiatieven ten behoeve van mensen die leven in gemeenschappen die onevenredig zwaar zijn getroffen door de War on Drugs. De wet staat de wetgever ook toe om geld toe te wijzen aan volksgezondheid en gedragsgezondheid, openbare veiligheid en gemeentelijke politieopleiding.

Uitgaven uit het fonds in boekjaar 2019 en 2020, verkregen via een verzoek om openbare registers en lopen tot en met juli, zijn tot nu toe $ 78,8 miljoen uitgegeven. Het overgrote deel van die uitgaven – $ 53,8 miljoen – werd toegewezen aan de staatsdivisie van de administratie voor alcoholisme. Nog eens $ 20,7 miljoen werd gebruikt om de Cannabis Control Commission te betalen.

Lokale optiebelasting – $ 18,28 miljoen

Volgens gegevens van de Cannabis Control Commission hadden 46 gemeenten in Massachusetts in juli ten minste één legale cannabis winkel. Die gemeenschappen kunnen tot 3% lokale belasting op de verkoop van recreatieve marihuana innen en rapporteerden $ 3,89 miljoen aan lokale belastinginkomsten in het boekjaar 2019 en $ 14,39 miljoen in het boekjaar 2020, volgens gegevens van controllers.

individuele gemeenten bepalen hoe het geld wordt besteed

Er is geen database met waar dit geld naartoe gaat – individuele gemeenten bepalen hoe het geld wordt besteed. De Massachusetts Municipal Association zei dat het de omzetbelastingtoewijzingen voor lokale opties voor marihuana niet bijhoudt. Een beoordeling van een van de eerste steden met recreatieve marihuana kan echter een idee geven van hoe de financiering in de staat is verdeeld: Northampton, waar New England Treatment Access een van de eerste winkels voor recreatieve marihuana was die in de staat werd geopend in November 2018, heeft iets meer dan $ 2,6 miljoen aan lokale optie-accijnzen geïnd sinds de opening. Die financiering ondersteunt, net als lokale optiebelastingen op maaltijden en hotels / motels, het algemene fonds van $ 100 miljoen, dat zowel stadsdepartementen als scholen ondersteunt.

Omzetbelastingopbrengsten zijn exclusief de “gemeenschapsbelasting” die steden kunnen innen van marihuanabedrijven, wat nog eens 3% vergoeding is op de bruto-omzet om de kosten te verminderen die de stad of gemeente maakt als gevolg van de marihuanabedrijf. In Northampton vertaalde dat zich in nog eens $ 2,6 miljoen aan vergoedingen, die zijn gegaan naar verbeteringen aan het wegdek, stoepen, parkeren op straat, oversteekplaatsen en meer. De stad is bezig met het ontwerpen van meer verbeteringen aan het wegennet in de straat naast de cannabis winkel en zei dat het waarschijnlijk betalingen van het gemeenschapsimpactfonds zal gebruiken om dit te financieren.

Lees ook waar zes jaar cannabis belastingen in Denver naar toe gingen.