Cannabis College Amsterdam kondigt sluiting van de fysieke locatie aan na 25 jaar

De fysieke locatie aan de Oudezijds Achterburgwal werd 25 jaar geleden opgericht en heeft de cannabisgemeenschap samengebracht voor talloze memorabele evenementen, educatieve programma's en gemeenschapsinitiatieven.

0
Cannabis College Amsterdam sluiting
Foto via het Cannabis College
- Advertentie -

Gisteren heeft het Cannabis College in Amsterdam aangekondigd in een persbericht dat na een kwart eeuw als hoeksteen van de cannabis gemeenschap te hebben gediend, ze met spijt de sluiting mededelen van de geliefde fysieke locatie in het hart van de Amsterdamse Wallen. Door de jaren heen is de locatie meer geweest dan alleen een gebouw; het is een ontmoetingsplaats geweest voor de internationale cannabis gemeenschap.

Amsterdamse Cannabis College kondigt sluiting van de fysieke locatie aan na 25 jaar dienstverlening aan de cannabis gemeenschap

De fysieke locatie aan de Oudezijds Achterburgwal werd 25 jaar geleden opgericht en heeft de cannabisgemeenschap samengebracht voor talloze memorabele evenementen, educatieve programma’s en gemeenschapsinitiatieven.

Helaas heeft het Cannabis College vanwege veranderende financiële overwegingen de strategische beslissing genomen om alle activiteiten over te zetten naar een online platform.

Vanaf 1 januari 2024 zullen alle evenementen, cursussen en uitgebreide onderwijsprogramma’s uitsluitend plaatsvinden via de website www.cannabiscollege.com.

De verschuiving weerspiegelt hun toewijding om zich aan te passen aan veranderende tijden en nieuwe mogelijkheden voor betrokkenheid bij de gemeenschap te omarmen.

“Hoewel we enthousiast zijn over de mogelijkheden die ons online platform biedt, begrijpen we de sentimentele waarde die verbonden is aan onze fysieke locatie. De beslissing om onze deuren te sluiten is niet lichtvaardig genomen en we willen onze diepste dankbaarheid aan de gemeenschap uitspreken voor 25 jaar onwrikbare steun. Nu we aan dit nieuwe hoofdstuk beginnen, nodigen we de gemeenschap uit om samen met ons de herinneringen en mijlpalen te vieren die onze fysieke locatie door de jaren heen heeft meegemaakt. We blijven toegewijd aan het bevorderen van een gevoel van gemeenschap en verbondenheid, zij het in een andere setting”, aldus voorzitter van de stichting Gio Dronkers in het persbericht.

Over het Amsterdam Cannabis College

In 1997 besloten de filantropische Nederlander Henk Poncin en zijn medeleden van de actiegroep Green Prisoners Release hun gemeenschap een dienst te bewijzen. Henk stelde de ruimte beschikbaar om een openbaar informatiecentrum op te zetten dat gewijd was aan alle heilzame aspecten van de prachtige Cannabis sativa L. plant. In 1998 werd het nieuwe informatiecentrum en de bloeiende biologische cannabistuin geopend in een monumentaal 17e-eeuws grachtenpand in hartje Amsterdam.

Het Cannabis College in betere tijden tijdens de High Times Cannabis Cup in 2024 met van links naar rechts Mauro Picavet, wijlen Joep Oomen, Peter NORML en wijlen Doede de Jong. Foto: Derrick Bergman.
Het Cannabis College in gebruik tijdens de High Times Cannabis Cup in 2014 met van links naar rechts Mauro Picavet, wijlen Joep Oomen, Peter NORML en wijlen Doede de Jong. Foto: Derrick Bergman.

Het Amsterdam Cannabis College heeft zich ingezet om anderen voor te lichten over de Cannabisplant. Vandaag de dag biedt het Amsterdam Cannabis College advies over het veilig gebruik van recreatieve en medicinale cannabis door middel van een scala aan workshops, how-to tutorials en B2B-diensten.