Studie: Cannabis legalisatie niet geassocieerd met negatieve effecten volksgezondheid

Cannabis legalisatie heeft geen aantoonbare invloed gehad in de Verenigde Staten op drugsgebruik door de jeugd, verkeersveiligheid, geweldsmisdrijven of zelfmoordcijfers.

0
project c chris haver EVALI vaporizer longziekte cannabis america placebo legalisatie van cannabis
- Advertentie -
Dutch Passion
PCN Symposium

Volgens een uitgebreide analyse van gegevens op staatsniveau door de libertair georiënteerde denktank CATO in Washington D.C., gaat cannabis legalisatie die het gebruik, de productie en de detailhandel van cannabis door volwassenen reguleren, niet gepaard met significante nadelige gevolgen voor de volksgezondheid in de Verenigde Staten.

In november 2012 kozen de kiezers in Colorado en Washington ervoor in een referendum om cannabis te legaliseren. Sindsdien hebben negen andere staten (Alaska, Oregon, Californië, Nevada, Maine, Vermont, Massachusetts, Michigan en Illinois) plus het District of Columbia dit voorbeeld gevolgd, hetzij door middel van een referendum of door wetgevende maatregelen. Kiezers in vier andere staten (New Jersey, South Dakota, Arizona en Montana) stemden in een referendum in hun staat voor het legaliseren van cannabis bij de verkiezingen van november 2020.

Cannabis legalisatie gaat niet gepaard met negatieve effecten voor de volksgezondheid

Onderzoekers van de denktank meldden dat cannabis legalisatie geen aantoonbare invloed heeft gehad op het gebruik van cannabis of andere drugs door jongeren, noch een significante invloed heeft gehad op de algemene trends op het gebied van verkeersveiligheid, geweldsmisdrijven of zelfmoordcijfers.

“(…)Het ontbreken van significante nadelige gevolgen is vooral opvallend gezien de soms sombere voorspellingen van tegenstanders van legalisatie”

De auteurs concludeerden: “Beperkte gegevens na de legalisatie verhinderen ons om uit te sluiten dat legalisatie van cannabis kleine veranderingen in het gebruik van cannabis of andere resultaten veroorzaakt. Naarmate er aanvullende gegevens beschikbaar komen, zal het uitbreiden van deze analyse de debatten over de cannabishervorming blijven informeren. De gegevens tot dusverre bieden echter weinig ondersteuning voor de sterke beweringen over legalisatie van tegenstanders of supporters; de opmerkelijke uitzondering zijn de belastinginkomsten, die sommige verwachtingen overtroffen. Het ontbreken van significante nadelige gevolgen is vooral opvallend gezien de soms sombere voorspellingen van tegenstanders van legalisatie.”

Cannabis Industrie Awards 2022