Cannabis Social Clubs registratie geopend in Malta sinds deze week

De clubs worden ‘Cannabis Harm Reduction Associations’ genoemd en elke club moet ten minste twee oprichtende leden hebben en een lijst van beheerders die vijf jaar in Malta moeten hebben gewoond.

0
Malta cannabis thuisteelt legaliseren legaliseert minister-president
- Advertentie -

Zoals aangekondigd in november vorig jaar, is sinds gisteren de registratie geopend om een Cannabis Social Club te openen in Malta. Daarmee is weer een stap gezet voor een land binnen de Europese Unie op het gebied van cannabis regulering.

Registratie voor openen van een Cannabis Social Club in Malta gestart

Malta legaliseerde cannabis inclusief thuisteelt en Cannabis Social Clubs al in december 2021, maar vooralsnog is er nog steeds geen club geopend. Begin februari werden dan eindelijk wat details bekend gemaakt over de procedure voor de registratie van een club. Daar kwam aardig wat kritiek op, waarna de registratiekosten flink omlaag zijn gedaan door de autoriteiten.

Maar gisteren was het dan eindelijk zo ver. Via de website van de Authority for the Responsible Use of Cannabis (ARUC) moeten geïnteresseerden onder andere details invullen over het aantal leden dat de club zal accepteren, het geregistreerde adres en de naam van de club, en de details van de relevante oprichtende leden.

De clubs worden ‘Cannabis Harm Reduction Associations’ genoemd en elke club moet ten minste twee oprichtende leden hebben en een lijst van beheerders die vijf jaar in Malta moeten hebben gewoond.

Dus als je dacht net zoals in Spanje zomaar een club te kunnen openen in Malta: helaas, dat behoort niet tot de mogelijkheden.

Het is ook maar zeer de vraag of de clubs in Malta ook maar enigszins op de clubs in Spanje zullen lijken, want in eerdere berichtgeving maakte de overheid bekend dat er niet ter plekke in de club cannabis geconsumeerd zal mogen worden. Maar, ze zijn zich wel bewust van de kritiek. Hopelijk zijn ze zo slim om het alsnog toe te gaan laten, want anders is het gen echte club.