Canopy Growth neemt Supreme Cannabis over in $ 435 miljoen deal

Canopy Growth maakte vorige week bekend in een persbericht dat het alle aandelen van The Supreme Cannabis Company overneemt voor $435 miljoen.

0
Canopy Growth
- Advertentie -

Vorige week maakte cannabis behemoth Canopy Growth bekend in een persbericht dat het alle aandelen van The Supreme Cannabis Company overneemt voor $435 miljoen.

Volgens de voorwaarden van de transactie zullen de aandeelhouders van Supreme Cannabis 0,01165872 van een gewoon aandeel Canopy en $ 0,0001 in contanten ontvangen in ruil voor elk aangehouden Supreme-aandeel. De transactie biedt aandeelhouders van Supreme Cannabis een premie per Supreme Cannabis-aandeel van ongeveer 66% op basis van de slotkoersen van de Supreme Cannabis-aandelen en de gewone Canopy-aandelen op de Toronto Stock Exchange vanaf 7 april 2021.

De transactie zal naar verwachting verschillende voordelen opleveren voor zowel de aandeelhouders van Canopy als Supreme Cannabis

De transactie zal naar verwachting verschillende voordelen opleveren voor zowel de aandeelhouders van Canopy als Supreme. Met name na voltooiing van de overname zal Canopy beschikken over een versterkte merkenportfolio, waaronder een van Canada’s toonaangevende premiummerken, 7ACRES. Merkgroei wordt verwacht met distributie ondersteund door Canopy’s robuuste verkoop- en distributienetwerk, evenals superieure consumenteninzichten en R & D-mogelijkheden. Naast het ontvangen van een marktpremie, zullen de aandeelhouders van Supreme ook profiteren van Canopy’s Amerikaanse CBD-activiteiten en voorwaardelijke positionering voor voortdurende blootstelling aan de uitbreiding van de Amerikaanse markt. Verdere waarde zal worden verkregen via de schaalbare productiefaciliteit in Kincardine, Ontario, die een bewezen staat van dienst heeft in het produceren van premium toppen tegen lage kosten.

Belangrijkste transactie hoogtepunten

  • Verstevigt de leiderspositie van Canopy op de Canadese recreatiemarkt, goed gepositioneerd voor groei: de transactie combineert de vooraanstaande positie van Canopy met de top-10 positie van Supreme Cannabis in Canada om een ​​pro forma Canadees marktaandeel voor recreatie te creëren van 6%, inclusief 7ACRES met Canada’s nummer één premium toppen-merk positie, nummer één in PAX-vapes en Top-5 in voorgerolde joints.
    • Het gecombineerde pro forma marktaandeel wordt geschat op 23,3% van het premium toppensegment in Ontario en 21,4% in British Columbia
  • Voegt premiummerken toe aan de portfolio van Canopy: de toevoeging van de premiummerken van Supreme Cannabis, 7ACRES en 7ACRES Craft Collective, vormt een aanvulling op het huidige consumentenaanbod van Canopy en zal de merkenportfolio van Canopy versterken, waarbij beide merken naar verwachting zullen blijven groeien met verdere investeringen en uitbreiding. De merken Blissco en Truverra van Supreme Cannabis voegen ook breedte toe aan de marktaanwezigheid van Canopy in zowel de recreatieve als de medische markt.
  • Brengt een premium, goedkope en schaalbare kweekfaciliteit naar Canopy’s productiemogelijkheden: Supreme Cannabis ‘hybride kassenkweekfaciliteit in Kincardine, Ontario heeft het bewezen vermogen om consistent premium toppen te produceren van gewilde soorten tegen lage kosten met een aanzienlijk potentieel voor schaalvergroting.
  • Zorgt voor een onmiddellijke aantrekkelijke premie voor aandeelhouders van Supreme Cannabis: de transactie biedt aandeelhouders van Supreme Cannabis een premie per Supreme Cannabis-aandeel van ongeveer 66% op basis van de slotkoersen van de Supreme Cannabis-aandelen en de gewone aandelen Canopy op de TSX vanaf 7 april 2021 .
  • Deelname door aandeelhouders van Supreme Cannabis in de toekomst van Canopy: de aandeelhouders van Supreme zullen gewone aandelen Canopy ontvangen op grond van de transactie en zullen toegang hebben tot de consumenteninzichten van Canopy, geavanceerde R & D- en innovatiemogelijkheden, evenals de mogelijkheid om deel te nemen aan de toekomstige groei van de Amerikaanse markt op basis van de voorwaardelijke positionering van het bedrijf voor snelle markttoegang. Na de transactie positioneert Canopy’s marktleidende balans en kaspositie van ongeveer $ 2,5 miljard het bedrijf voor verdere uitbreiding en productontwikkeling.
  • Mogelijkheid om potentiële kostensynergieën te realiseren die worden geschat op ongeveer $ 30 mm binnen twee jaar: Canopy anticipeert op synergiemogelijkheden na de transactie voor zowel de kosten van verkochte goederen als de verkoopkosten, algemene en administratieve uitgaven, aangezien het de activiteiten en gedeelde diensten van Supreme optimaliseert en integreert.

Reactie David Klein, CEO van Canopy Growth en van de CEO van Supreme Cannabis, Beena Goldenberg

“Terwijl we ons portfolio van toonaangevende merken blijven uitbreiden, zijn we verheugd om meer consumenten te bereiken via de premiummerken en hoogwaardige producten van Supreme, waardoor het marktleiderschap van Canopy verder wordt verstevigd”, aldus David Klein in het persbericht, Chief Executive Officer van Canopy.

“(…)zal naar verwachting een krachtige combinatie creëren die aansluit bij onze strategische focus om groei te genereren met producten van topkwaliteit”

“Supreme’s diepe toewijding aan superieure genetica, eersteklas teelt en strikte kwaliteitscontrole, gecombineerd met Canopy’s toonaangevende consumenteninzichten, geavanceerde R & D- en innovatiemogelijkheden, zal naar verwachting een krachtige combinatie creëren die aansluit bij onze strategische focus om groei te genereren met producten van topkwaliteit. in de belangrijkste categorieën.”

“Deze transactie is een bewijs van de waarde die door alle teams bij Supreme is gecreëerd en zal gunstig zijn voor al onze belanghebbenden”, aldus Beena Goldenberg in het persbericht, President en CEO van Supreme Cannabis. “We zijn erin geslaagd om geweldige producten te leveren die een sterke klantloyaliteit hebben bereikt, en die opereren op een niveau van efficiëntie dat toonaangevend is in de sector. We hebben ook een zeer gewild premium merk gebouwd in 7ACRES. De combinatie van Supreme Cannabis met Canopy – een Canadese marktleider met blootstelling aan de Verenigde Staten – biedt beide bedrijven een aanzienlijke kans om waarde te creëren. We kijken ernaar uit om met Canopy samen te werken om deze transactie te voltooien.”