Cansativa krijgt monopoly op distributie Duitse medicinale cannabis

Cansativa is het enige bedrijf geworden met een medicinale cannabis distributie contract in Duitsland.

0
Duitsland legalisering cannabis monopoly medicinale cannabis cansativa aphria Baden-Württemberg Groenen CDU
- Advertentie -

Het cannabisagentschap van het Federale Instituut voor Drugs en Medische Apparaten (BfArM) heeft Cansativa de opdracht gegeven om logistiek en diensten te leveren voor de groothandel met alle Duitse cannabisteelt. Het contract voor de distributie van medicinale cannabis met een totaal volume van 10,4 ton werd toegekend voor vier jaar.

Enige bedrijf met een medicinale cannabis distributie contract in Duitsland

Cansativa is onder meer verantwoordelijk voor opslag, bestellingen uitkiezen en uitgaande logistiek

Cansativa Gmb kondigde gisteren aan dat het het enige bedrijf is dat het contract voor logistiek en dienstverlening in de groothandel in cannabisbloemen uit de Duitse teelt heeft gekregen van het Federale Instituut voor Geneesmiddelen en Medische Apparaten (BfArM). Cansativa gaat namens het cannabisagentschap de cannabisbloemen uit de Duitse teelt verkopen aan apotheken en is onder meer verantwoordelijk voor opslag, bestellingen uitkiezen en uitgaande logistiek.

“We zijn trots dat ons aanbod en onze expertise op het gebied van medicinale cannabis de BfArM hebben kunnen overtuigen en dat we het contract hebben gekregen. Het is een belangrijke stap voor alle patiënten in Duitsland die toegang zullen hebben tot nieuwe producten. We zijn vereerd dat we met onze diensten een bijdrage kunnen leveren aan duurzame voorzieningszekerheid namens het cannabisagentschap ”, zegt Jakob Sons in een persbericht. Sons is de mede-oprichter en mededirecteur van Cansativa.

Als gevolg van de opdracht wordt Cansativa in de toekomst de centrale distributeur van de cannabisbloemen die door Aurora, Aphria en Demecan in Duitsland worden geteeld namens het cannabisagentschap. De contractduur met de BfArM strekt zich uit over vier jaar met een totaal volume van maximaal 10,4 ton.

Over Cansativa

De Duitse markt is de grootste en snelst groeiende markt voor medicinale cannabis in Europa

Het bedrijf importeert en distribueert al meer dan twee jaar medicinale cannabis aan een groot aantal Duitse apotheken. De Duitse markt is de grootste en snelst groeiende markt voor medicinale cannabis in Europa. Met een uitgebreid assortiment aan producten van toonaangevende internationale fabrikanten zoals Aurora, Bedrocan, Tweed en Tilray heeft Cansativa zich als onafhankelijke “one stop shop” ontwikkeld tot een gespecialiseerde groothandel en centraal aanspreekpunt voor medicinale cannabis op de Duitse markt.

“We zijn verheugd dat we onze ervaring uit onze eerdere bedrijfsactiviteiten nu kunnen gebruiken voor de BfArM. Met ons uitgebreide productportfolio treden wij nationaal en internationaal op als zelfstandige groothandelspartner en stellen wij onszelf als doel de markt verder te professionaliseren. We streven ernaar om Cansativa verder te versterken als centraal platform voor de aan- en verkoop van medicinale cannabis ”, zegt Benedikt Sons, medeoprichter en mededirecteur van Cansativa.