- Advertentie -

Het internationale Clever Leaves gaat naar de NASDAQ. Als gevolg van een overeenkomst met Schultze Special Purpose Acquisition Corp (NASDAQ:SAMA). Volgens een verklaring zullen SAMA en Clever Leaves samen een beursgenoteerd bedrijf worden op de NASDAQ en zal je binnenkort cannabis aandelen in het bedrijf kunnen kopen. 

Kyle Detwiler, CEO

Kyle Detwiler, CEO van Clever Leaves, zei: “Het SAMA-team heeft aanzienlijke ervaring met het helpen van bedrijven die vergelijkbaar zijn met Clever Leaves en zal zeer additief zijn terwijl we werken aan het verder brengen van onze commercialisering inspanningen, het verder ontwikkelen en verbreden van ons merkportfolio en het uitbreiden van onze activiteiten en distributiekanalen. Als gevolg van ons goedkope cannabisteelt platform van farmaceutische kwaliteit en ons effectieve distributienetwerk, is Clever Leaves gunstig gepositioneerd om agressieve groei te ervaren in de snel groeiende wereldwijde medicinale cannabis industrie. Het versterken van onze balans en notering op NASDAQ zouden belangrijke prestaties zijn voor ons bedrijf, aangezien we graag de commercialisering van onze hoogwaardige producten willen versnellen en onze distributie naar markten over de hele wereld willen uitbreiden. ”

Medicinale cannabis

Clever Leaves heeft eigendom van twee distributiebedrijven van medicinale cannabis in Duitsland en een merkgebonden nutraceutische producent en distributeur in de VS en distribueert momenteel niet-cannabisproducten. De investeringen van het bedrijf zullen naar verwachting de verkoop groei stimuleren in snelgroeiende cannabis markten in Europa, Australië, het Midden-Oosten en Zuid-Amerika. Clever Leaves heeft onlangs ook een regionale leveringsovereenkomst gesloten met Canopy LATAM Corporation, een volledige dochteronderneming van Canopy Growth Corporation (NYSE:CGC).

De investeringen van het bedrijf zullen naar verwachting de verkoop groei stimuleren in snelgroeiende cannabis markten

George J. Schultze names SAMA

George J. Schultze, voorzitter en CEO van SAMA, zei: “Clever Leaves heeft zijn marktleidende positie in de sector verdiend door zijn hoogwaardige genetica en zeer schaalbare teelt- en extractiecapaciteit. Bovendien brengen de hefboomwerking van de reeds bestaande distributie-infrastructuur, de unieke GMP-certificering en het disruptieve, goedkope model ons enorm enthousiast over de toekomstperspectieven. ”

Aandelen

De aandeelhouders van Clever Leaves zullen een meerderheid van het vermogen in de gecombineerde naamloze vennootschap bezitten. Het kassaldo van SAMA, dat momenteel meer dan $ 130 miljoen bedraagt, wordt voornamelijk gebruikt om de operationele kosten, kapitaaluitgaven, werkkapitaal en potentiële fusies en overnames van het gecombineerde bedrijf op korte termijn te financieren.

Clever Leaves kweekt momenteel in meer dan 1,9 miljoen vierkante meter aan kassen

Over Clever Leaves

Het bedrijf heeft met succes een goedkoop, cannabisteelt- en extractieplatform van farmaceutische kwaliteit ontwikkeld, werkend onder Colombiaanse Good Manufacturing Practices (GMP) voor cannabisproductie. Daarnaast zijn ze ook bezig om een ​​van de weinige cannabisbedrijven ter wereld te worden, en het enige cannabisbedrijf in Latijns-Amerika, dat een certificering voor goede fabricage praktijken van de Europese Unie voor extracten krijgt, op voorwaarde dat het certificeringsproces met succes is afgerond.

Het bedrijf kweekt momenteel in meer dan 1,9 miljoen vierkante meter aan kassen, heeft wereldwijd ongeveer 500 medewerkers in dienst en heeft tot nu toe ongeveer $ 120 miljoen aan kapitaal opgehaald. Waaronder aanzienlijke investeringen in schulden en aandelen van toonaangevende institutionele investeerders met een bewezen staat van dienst in de cannabissector.