Coffeeshop Cabo Negro / Asilah Dordrecht twee weken dicht na beschieting

De politie is momenteel bezig met het onderzoek naar de beschieting en de brandstichting.

0
growshopwet cannabis en verkeer speekseltest rijden onder invloed checkpoint kulu trading politie voorraad coffeeshophouder coffeeshop alien fyta waalwijk Coronamaatregelen
- Advertentie -

Coffeeshop Asilah, ook wel bekend als Cabo Negro, aan het Bagijnhof 31 in Dordrecht is zaterdagnacht beschoten, nadat het anderhalve maand geleden slachtoffer was van brandstichting. Het is onbekend wie er achter de beschieting zit. De politie heeft kogelhulzen gevonden en doet momenteel onderzoek.

Beschieting en brandstichting volgen elkaar op

De coffeeshop werd afgelopen zaterdagnacht beschoten door een onbekende schutter. Het rolluik van de coffeeshop werd geraakt en er werden zes kogelgaten aangetroffen. Na de brandstichting anderhalve maand geleden, waarbij de entree zwaar beschadigd raakte, werd de zaak voor twee weken gesloten door burgemeester Wouter Kolff.

Nu Asilah opnieuw slachtoffer is geworden van een incident, heeft Kolff besloten om de coffeeshop opnieuw te sluiten voor minimaal twee weken. Dit om de rust in de buurt terug te laten keren. Als er verband wordt gevonden tussen de brandstichting en de beschieting, wordt deze periode verlengd.

Medewerkers aangeslagen

De medewerkers van de coffeeshop zijn aangedaan door het incident.

Een medewerker vertelde aan het Algemeen Dagblad: “Eén keer een brandstichting is vervelend, maar we dachten dat dat het was. We hebben geen idee in welke hoek we het moeten zoeken. Is het concurrentie? Jaloezie? Willen mensen ons uit de straat hebben? We weten het domweg niet.”

De coffeeshop is aan beide zijden van de gevel voorzien van beveiligingscamera’s.

Politieonderzoek

De politie is momenteel bezig met het onderzoek naar de beschieting en de brandstichting.

De politie beperkt zich tot nu toe tot een getuigenoproep. Het onderzoek ter plaatse duurde de hele nacht. Over het onderzoek naar de brandstichting doet de politie momenteel geen mededelingen.

De buurtbewoners van de Bagijnhof zijn geschrokken van het incident en zijn opgelucht dat de burgemeester heeft besloten om de coffeeshop te sluiten.