Coffeeshop ’t Bunkertje in Apeldoorn drie maanden gesloten, gedoogverklaring tijdelijk ingetrokken

De maatregel is gisteren, 21 maart, ingegaan en duurt tot juni.

0
growshopwet cannabis en verkeer speekseltest rijden onder invloed checkpoint kulu trading politie voorraad coffeeshophouder coffeeshop alien fyta waalwijk Coronamaatregelen
- Advertentie -

Coffeeshop ’t Bunkertje in Apeldoorn is drie maanden gesloten. De gemeente heeft de gedoogverklaring tijdelijk ingetrokken. Dit meldt woordvoerder Arnoud van der Steen van de gemeente Apeldoorn. De maatregel is gisteren, 21 maart, ingegaan en duurt tot juni.

Update, 30 juni: ‘t Bunkertje is opnieuw gesloten tot en met zondag 2 juli na vondst te grote voorraad softdrugs bericht De Gelderlander.

Update, 2 mei: Coffeeshop ‘t Bunkertje in Apeldoorn weer open na opheffen sanctie

Coffeeshop ’t Bunkertje houdt zich volgens de gemeente Apeldoorn niet aan de regeltjes

Uit een controle van gemeente, politie en Belastingdienst in januari is gebleken dat de coffeeshop zich niet houdt aan de voorwaarden van de gedoogverklaring.

De coffeeshop heeft onder andere een hogere handelsvoorraad dan wettelijk is toegestaan, verstrekt bij de verkoop van softdrugs geen voorlichtingsmateriaal, houdt het kasboek niet dagelijks bij en de gedoogverklaring staat niet op naam van de leidinggevenden, aldus Van der Steen.

Eerder straf In januari 2013 kreeg ’t Bunkertje eenzelfde soort straf. Toen was de reden dat in een ander pand van de eigenaar een te grote voorraad cannabis, hasj en gedraaide joints was aangetroffen.

Ook mogelijk coffeeshop Power Flower in de problemen

Coffeeshop Power Flower aan de Arnhemseweg in Apeldoorn lijkt momenteel in een vergelijkbare situatie te zitten.

Vorige week werd er 76 kilo gevonden in een pand van de eigenaar van Power Flower.

Het is op dit moment nog onbekend of deze partij verband houdt met de coffeeshop.

Extra aandacht aan de overige vier coffeeshops en directe omgeving

Bij ‘t Bunkertje zat maandag de deur dicht en was de toerit dichtgezet met pionnen. Burgemeester Ton Heerts kondigt aan in de gaten te houden wat de gevolgen zijn van het stilvallen van dit verkooppunt.

Politie en gemeentelijke toezichthouders zullen de komende tijd daarom extra aandacht geven aan de overige vier coffeeshops en de directe omgeving.

In januari 2022 zijn een deel van de coffeeshops van Apeldoorn verenigd in Platform Coffeeshops Apeldoorn.