Coffeeshop ‘t Bunkertje in Apeldoorn weer open na opheffen sanctie

't Bunkertje heeft alle punten in orde gemaakt waarop het eerder tekortschoot.

0
coffeeshops jan van piekeren column werken in de coffeeshops tijdens de corona crisis afhaal horeca gedeelte open dicht coffeeshop roermond Coffeeshop van het Jaar
- Advertentie -

Coffeeshop ‘t Bunkertje in Apeldoorn heeft na een periode van sluiting wegens overtredingen, de deuren weer geopend voor klanten. De gemeente had de verkoop van cannabis voor drie maanden stilgelegd nadat er tijdens een gezamenlijke controle in januari overtredingen waren geconstateerd, zoals een te grote hoeveelheid cannabis op voorraad. De gedoogverklaring die nodig is om cannabis te mogen verkopen, werd tijdelijk ingetrokken en later teruggebracht naar drie maanden, om illegale straathandel te voorkomen.

Update, 30 juni: ‘t Bunkertje is opnieuw gesloten tot en met zondag 2 juli na vondst te grote voorraad softdrugs bericht De Gelderlander.

Burgemeester heft sluiting ‘t Bunkertje op nadat rechter voorstelde dat de eigenaar en gemeente nogmaals om tafel moesten

Eigenaar Ricardo de Kom was het echter niet eens met deze sanctie en stapte naar de rechter. Tijdens de behandeling van de zaak kwam de rechter met de suggestie dat gemeente en ondernemer nogmaals om tafel moesten om tot een oplossing te komen. Het resultaat is dat de burgemeester de sanctie per direct heeft opgeheven. ‘t Bunkertje heeft alle punten in orde gemaakt waarop het eerder tekortschoot.

Hoewel de gemeente eerder had aangegeven dat er voldoende reden was om de vergunning drie maanden in te trekken, is er nu geen reden meer om de verkoop van cannabis onder voorwaarden nog langer te schorsen. Wel wil de gemeente de komende tijd nog een beter zicht krijgen op de geldstromen van de coffeeshop.

Eigenaar De Kom erkent dat hij op een aantal punten in de fout is gegaan en belooft voortaan scherper te zijn. ‘t Bunkertje heeft namelijk ook veel kosten moeten maken tijdens de sluiting, zoals het doorbetalen van personeelsleden. Desalniettemin is hij blij dat de coffeeshop weer open is voor klanten. De gemeente en advocaat Franc Pommer, die de gemeente vertegenwoordigt, waren het erover eens dat het beter was om in goed overleg tot een oplossing te komen, dan te wachten op een uitspraak van de rechter.