Coffeeshops Apeldoorn verenigen zich in Platform Coffeeshops Apeldoorn

Drie van de vijf coffeeshops in Apeldoorn hebben zich verenigd in de lokale bond Platform Coffeeshops Apeldoorn.

0
coffeeshops jan van piekeren column werken in de coffeeshops tijdens de corona crisis afhaal horeca gedeelte open dicht coffeeshop roermond Coffeeshop van het Jaar
- Advertentie -

Drie van de vijf coffeeshops in Apeldoorn hebben zich verenigd in een nieuwe lokale bond genaamd Platform Coffeeshops Apeldoorn maakte De Stentor vandaag bekend. Aanleiding daarvoor is dat de coffeeshops niet meer zeker zijn over het behoud van hun gedoogverklaring.

Drie van de vijf coffeeshops verenigd in Platform Coffeeshops Apeldoorn

Volgens Derek Kent, oprichter van het platform en tevens voorzitter van Platform Cannabisondernemingen Nederland (PCN), zat de oprichting van het platform al eerder in de planning maar werd het proces versneld vanwege het nieuws over de gedoogverklaringen. Daarnaast wil het platform ook een aanspreekpunt zijn. “Het toont aan dat de coffeeshop van nu de schimmigheid is ontgroeid” staat in een verklaring in handen van De Stentor.

“Het toont aan dat de coffeeshop van nu de schimmigheid is ontgroeid”

Ook op andere manieren zijn er mogelijkheden tot samenwerking tussen de coffeeshops. “Denk bijvoorbeeld aan de zwarte lijst die elke coffeeshop hanteert. Een tijdje terug was er een jongen die graag van zijn gebruik af wil; hij is elke shop langs gegaan om zelf te vragen: geef mij een verbod.”

Ondanks dat twee van de vijf coffeeshops niet meedoen, zou er toch goed overleg zijn volgens Kent. Zo liet een van de coffeeshops die niet is aangesloten, de Bazar, weten aan De Stentor: “We staan achter elkaar, en we staan er op allerlei punten hetzelfde in als de andere zaken. Maar voor mij hoeft dat gewoon niet via zo’n platform geregeld te zijn.”

We wensen Platform Coffeeshops Apeldoorn dan ook veel succes toe en kunnen andere steden waar geen lokale bond is, alleen maar aansporen eenzelfde weg in te slaan. En natuurlijk raden we aan lid te worden van een, of beide, landelijke bonden PCN en BCD.