AB InBev en Tilray beëindigen cannabis drankjes samenwerking

Het van origine Belgische AB InBev en Tilray hebben hun samenwerking om cannabis houdende drankjes op de markt te brengen beëindigt.

0
tilray
- Advertentie -

Het van origine Belgische AB InBev, de grootste brouwerij ter wereld van onder andere het biermerk Jupiler, en Tilray (NASDAQ:TLRY), een van de grootste cannabis kwekers ter wereld, hebben hun samenwerking beëindigt bericht de website Just Drinks. De samenwerking was aanvankelijk bedoelt om samen cannabis bevattende drankjes te ontwikkelen.

Samenwerking tussen AB InBev en Tilray vroegtijdig tot een einde gekomen

De samenwerking was eerder in 2018 beklonken, maar een drietal jaar verder is de samenwerking tot een einde gekomen. Dat deden ze destijds door ieder 50 miljoen dollar te investeren in Fluent Beverage Co. “We verwachten niet dat deze veranderingen een significante impact zullen hebben op de dagelijkse activiteiten van Fluent, aangezien het gericht blijft op het commercialiseren van CBD-geïnfuseerde niet-alcoholische dranken in Canada”, zei Nersesian in een e-mail tegen MJBizDaily.

Vanuit Tilray kwam het bericht in de reglementaire indiening dat hun ‘joint venture-relatie met AB InBev is afgesloten’. Verder lieten ze weten: “We behouden de productieapparatuur die verband houdt met CBD- en THC-dranken, verkregen een royaltyvrije, eeuwigdurende, wereldwijde licentie om de technologie te gebruiken die verband houdt met de productie van CBD- en THC-dranken, die is ontwikkeld door de joint venture en hebben onderhandeld over een coproductie van overeenkomst om namens Fluent CBD-dranken te produceren.”

Cannabis houdende drankjes hebben momenteel maar een marktaandeel van zo’n 2% op het moment van schrijven.

AB InBev was niet de enige grote brouwer die zich met cannabis bezig hield, dat doet Heineken’s Lagunitas in Californië namelijk nog steeds

Dat AB InBev er uit stapt, betekent niet dat er geen grote brouwer meer actief is in de cannabisindustrie. Ook een van Heineken’s dochterondernemingen, Lagunitas, verkoopt al een aantal jaar HiFi Hops op de markt in Californië.