Coffeeshop Caza in Tilburg zaterdagnacht beschoten: alweer zevende incident

Coffeeshop Caza in Tilburg is opnieuw het doelwit van geweld geworden afgelopen weekend, politie zoekt naar mogelijke verbanden.

0
growshopwet cannabis en verkeer speekseltest rijden onder invloed checkpoint kulu trading politie voorraad coffeeshophouder coffeeshop alien fyta waalwijk Coronamaatregelen
- Advertentie -

Coffeeshop Caza, gelegen aan de Gasthuisring in Tilburg, werd zaterdagavond wederom het toneel van geweld toen het pand rond 21:45 uur werd beschoten. Dit incident markeert de zevende aanval op de coffeeshop. Eerdere aanvallen omvatten onder andere een poging tot brandstichting en het gooien van een molotovcocktail. De politie benadrukte in een persbericht dat herhaaldelijke aanvallen niet als toeval kunnen worden beschouwd.

Onderzoek en oproep tot getuigen

De politie is een intensieve zoektocht gestart naar twee verdachten, gekleed in het zwart.

Hoewel het pand gesloten was ten tijde van de aanval en er geen slachtoffers vielen, resulteerde de aanval in schade aan een van de ruiten.

Getuigen worden dringend verzocht om zich te melden bij de autoriteiten.

Exploitatieconflicten en veiligheidsmaatregelen

Verdenkingen zijn gerezen over mogelijk conflict tussen de exploitant van de coffeeshop en criminelen uit Utrecht, volgens bronnen binnen de politie en de gemeente Tilburg.

Ondanks de ontkenning van de exploitant blijven zorgen over de veiligheid bestaan.

De burgemeester heeft het pand eerder tijdelijk gesloten uit veiligheidsoverwegingen voor de omgeving en heeft nu geëist dat de coffeeshop 24/7 beveiligd zal worden.

Hoewel er beveiligingsmaatregelen zijn genomen, blijft de angst voor nieuwe aanvallen bestaan totdat de daders zijn opgepakt.