Nieuwe drive-through coffeeshop in Utrecht vertraagd door juridische strijd

Ov-aanbieder Qbuzz heeft een kort geding aangespannen tegen de drive-through coffeeshop die zou moeten openen in Utrecht aan de Griffioenlaan.

0
coffeeshoptoerisme rijvaardigheid cbd thc speekseltest ict-problemen wietexperiment wietproef
- Advertentie -

De geplande opening van een drive-through coffeeshop aan de Griffioenlaan in Utrecht wordt vertraagd door onvoltooide vergunningsprocessen en een lopende juridische strijd berichtte RTV Utrecht afgelopen vrijdag. Hoewel het pand naast P+R Westraven bijna klaar is voor gebruik, gaat de coffeeshop voorlopig nog niet open vanwege aanhoudende complicaties.

Lang gekoesterde plannen vinden hun oorsprong in 2007

De plannen voor een drive-through coffeeshop zijn al bijna twee decennia oud.

In 2007 werd een eerste aanvraag ingediend voor een coffeeshop waarbij automobilisten langs een raam konden rijden om hun aankopen te doen.

Ondanks de heropleving van dit initiatief vorig jaar, blijft de realisatie ervan gehinderd door juridische en logistieke obstakels.

Conflict met ov-aanbieder Qbuzz

Een kort geding, aangespannen door Qbuzz, heeft de opening van de coffeeshop verder vertraagd.

De ov-aanbieder vreest extra verkeersoverlast die de dienstregeling van bus en tram zou kunnen verstoren, vooral tijdens drukke beursdagen. Hoewel de coffeeshop beweert voldoende parkeergelegenheid te bieden om congestie te voorkomen, blijft het conflict met Qbuzz onopgelost.

De verwachte uitspraak van de rechter, samen met lopende vergunningsprocessen, bepaalt nu het verdere verloop en de uiteindelijke openingsdatum van de drive-through coffeeshop aan de Griffioenlaan in Utrecht.