Utrecht krijgt een (drive-through) coffeeshop erbij aan Griffioenlaan

Het college van B&W heeft een geschikte locatie heeft gevonden waar een drive-through coffeeshop gestart kan worden in Utrecht.

0
coffeeshoptoerisme rijvaardigheid cbd thc speekseltest ict-problemen wietexperiment wietproef
- Advertentie -

Eerder vandaag maakte het college van burgemeester en wethouders (B&W) in een brief bekend dat het een geschikte locatie heeft gevonden waar een drive-through coffeeshop gestart kan worden.

De gemeenteraad is begin vorig jaar al geïnformeerd dat er een ondernemer is die een drive-through coffeeshop wil beginnen, waarna de opdracht is gegeven om een geschikte locatie te vinden.

Die locatie is nu dus gevonden aan de Griffioenlaan tegenover de de P+R Westraven. Die plek ligt namelijk aan verschillende uitvalswegen en er zijn geen woningen in de directe omgeving.

Met de opening van de nieuwe coffeeshop hopen ze de drukte rond andere coffeeshops te verminderen.

De ondernemer is eerder al zonder problemen door het Bibob-onderzoek gekomen. De gemeente heeft hierna de huurovereenkomst gesloten. De huurovereenkomst heeft een looptijd van maximaal 10 jaar met een initiële looptijd van 7 jaar gevolgd door een mogelijke éénmalige verlenging van 3 jaar. Hiermee betreft het een tijdelijke coffeeshop voor de duur van maximaal 10 jaar.

De ondernemer moet nu een omgevingsvergunning indienen om af te mogen wijken van het bestemmingsplan. Verder moet de ondernemer een horeca-exploitatievergunning en een gedoogverklaring aanvragen, die nodig is om de coffeeshop te mogen openen. Deze maand is er een bijeenkomst voor belanghebbenden. Zij kunnen een zienswijze indienen op de plannen.

Utrecht was aanvankelijk ook in de running om de elfde stad te worden in het Experiment gesloten coffeeshopketen, maar heeft daar na gesprekken met de coffeeshopondernemers vanaf gezien.